Autors i Autores

Emili Rosales

Pòrtic

Emili Rosales (Sant Carles de la Ràpita, 1968) és escriptor i editor. Després de passar la seva infantesa i primera joventut en aquesta ciutat, viatja a Barcelona on seguirà estudis de Filologia. Des de molt aviat treballa en diversos projectes editorials fins la seva feina actual a l'editorial Planeta, on és editor de la col·lecció Ramon Llull i de ficció espanyola.

Publica en primer lloc poesia Ciutats i mar (1989), Els dies i tu (1991), però no triga a adonar-se de les possibilitats que li pot brindar la novel·la contemporània per a posar en pràctica les seves idees sobre la literatura. Així, s’esforça a crear un estil narratiu que pugui ser també poètic i que sigui capaç d’incloure altres gèneres, tot amb la idea d’escriure obres que sense renunciar a les tècniques més actuals li serveixin per a explicar històries.

En un primer moment escriu tres novel·les: La casa de la platja (1995), Els amos del món (1997) i Mentre Barcelona dorm (1999), per a després dedicar-se a l’obra que ha aconseguit posar-lo en primera línia dels narradors catalans contemporanis, La ciutat invisible, premi Sant Jordi del 2004. Una recreació que barreja el temps actual i el segle XVIII i ens parla d’aquella gran ciutat europea que Carles III va voler edificar al Delta de l’Ebre.

Emili Rosales ha estat professor de literatura, traductor i ha escrit a la premsa crítica literària i columnes d'opinió.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Xulio Ricardo Trigo.
Fotografies: Arxiu de l’AELC i diari Avui.