Autors i Autores

Encarna Sant-Celoni i Verger

Pòrtic

Encarna Sant-Celoni i Verger (1959, Tavernes de la Valldigna, la Safor), es guanya la vida treballant de traductora-correctora en l'administració valenciana des de 1992.

D'obra pròpia, fins ara ha publicat quatre novel·les, tres reculls de contes, algunes narracions soltes i quatre llibres de poesia; ha cotraduït obra de dues poetes daneses (Anne Marie Dinesen i Tove Ditlevsen) i de les poetes andalusines conegudes fins ara, ha versionat el poema èpic finlandès, la Kalevala d'Elias Lönnrot, ha participat en nombrosos homenatges i llibres col·lectius de poesia, i és autora de l'antologia Eròtiques i despentinades

Pel que fa a la prosa, ha guanyat diversos guardons del País Valencià; entre d'altres el Ciutat de Cullera, amb Dotze contes i una nota necrològica; el Joanot Martorell, amb Siamangorina (novel·la reeditada el 2018 amb el títol Vestals de Roma), o el Vila de Puçol, amb Guarda't dels jocs del destí, i queda finalista del Ciutat de Torrent amb Al cor, la quimereta. A més a més, és coautora de dos llibres de llengua i ha obtingut una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes per a la traducció d'Els mil i un quarts d'hora, de T. S. Gueullette.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual va rebre la «Lletra Lila» (2016) en reconeixement a la seva trajectòria cívica i literària.

Contacte amb l'autora.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i fotografies: © Maque Falgás (fotografia interior pòrtic); arxiu personal de l'autora.