Maria Vict˛ria
Secall
Associaciˇ d'Escriptors en Llengua Catalana
P˛rtic

Maria Vict˛ria Secall i de Fermentino, doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona, estudis de Filosofia, neuropsic˛loga per ISEP i Universitat de Vic. Ha impartit docŔncia a l'ensenyanša SecundÓria, a la Universitat de Barcelona, a l'Escola de Treball Social de Palma, i a la Universitat de les Illes Balears. Ha escrit llibres de intervenciˇ logopŔdica i ha colĚlaborat en compilacions de psicolingŘÝstica. Viu i treballa a Palma, actualment a la branca de psicogerontologia.

Ha conreat la literatura infantil i juvenil, publicant L'estel de foc, finalista del II Premi Guillem Cifre de Colonya 1983, Hiverneus, 2n Premi de narrativa breu "Dona", Barcelona 1984, publicat a la revista Mirall. Finalista del III Premi Guillem Cifre de Colonya, amb el recull de contes La capsa dels somnis.

En poesia ha publicat: L'indesxifrable codi, Premi rei en Jaume de Poesia 1997, Heliografia, Premi Joan Llacuna, Ciutat d'Igualada de Poesia 1998, Obert per defunciˇ (2006) i Gram˛fon de runes (2012). En narrativa breu: L'embolicadora, 2n Premi de narrativa breu del "Diario de Mallorca" 1999, Lluna nova, 1r Premi Ancora de narrativa breu, Sant Feliu de GuÝxols 2001, La nedadora, 2n Premi de conte curt Sant Bartomeu de Montu´ri 2002, Els amants del pont, 2n Premi de conte curt de Sant SadurnÝ d'Anoia.

Ha participat com a coautora en les compilacions de poesia: Poetes per la llengua, Palma 1999, 13x3 Poesia PerifŔrica, Inca 2006, Er˛tiques i despentinades, ValŔncia 2006 i La Catosfera LiterÓria 1ra Antologia de blocs en catalÓ, Valls 2008.

╔s s˛cia de l'Associaciˇ d'Escriptors en Llengua Catalana.


PÓgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentaciˇ: Arxiu personal de l'autora.
Fotografia: Arxiu personal de l'autora.
--------------------