Autors i Autores

Montse Subirana Malaret

Pòrtic

Montse Subirana Malaret és Doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB), on actualment també exerceix de professora associada del Màster en Psicologia General Sanitària i el Grau en Psicologia, i Llicenciada per la Universitat Oberta de Catalunya, on actualment col·labora com a docent al Grau de Psicologia. També és Diplomada en Turisme i Postgraduada en Noves tendències d’Oci i Turisme per la UB. En aquest àmbit ha treballat principalment a la Generalitat de Catalunya (Turisme de Catalunya i Agència Catalana de Turisme) així com a l’empresa privada, i segueix col·laborant en projectes literaris i culturals relacionats amb el territori i els seus valors.

El viatge i la psicologia, escenaris i personatges, són presents en tota la seva trajectòria literària. Ha publicat Perruca de senglar (2005), finalista del Premi Recull 2002; Ens ho hem de fer mirar (2009), recull de narracions que inclou el relat finalista a l’11è Concurs literari de Narrativa de Dones de l’Ajuntament de Terrassa; Vint-i-dues tardes, dos matins i un vespre amb els avis d’Espinelves (2010); Lapònia (2010); i A peu per camins de càtars, 14 passejades i excursions pel Pirineu català (2010).

Dirigeix i escriu la col·lecció de contes infantils Contes de comtes (Arola Editors), dins de la qual s’han publicat Arnau Mir de Tost i els estels màgics (2015), Guislabert de Barcelona i el misteri de la catedral (2015), Ot de Pallars i el secret d’Elisava (2015), Bernat de Besalú i l’enigma del tresor (2016), Guifré de Cerdanya i les cabòries de mitjanit (2016), i la preqüela de la col·lecció L’espasa d’Huguet de Mataplana (2012, 2019). Fora de la col·lecció, ha publicat El tresor dels càtars (2018) i L’entrellat dels estanys encantats (2020). Entre d’altres, també s'han editat les narracions El camí sota les estrelles, al recull La muntanya escrita: indrets literaris i reals del Pirineu (2015), El camí de les trementinaires (2009), No tot és al MNAC (2013) i Xocolata desfeta (2017), aquestes tres últimes amb menció especial als Premis Lletres de Dona-Homilies d’Organyà.

Col·labora habitualment en diversos mitjans culturals, com la revista Cadí-Pedraforca, i participa de la vida literària i cultural. És membre de l'Associació Llibre del Pirineu.

És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).


Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Fotografia: fons de l'autora.