Jesús M.
Tibau Tarragó
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Obra

El vertigen del trapezista
Valls: Cossetània, 2008

L'autor va caure enamorat d'aquest títol, El vertigen del trapezista, de seguida que el va trobar en un bloc del mateix nom, que molt amablement l'ha cedit per a aquest llibre.

Aquest recull inclou 34 contes on els personatges sovint busquen el fràgil equilibri entre el passat i el futur, entre els somnis i la realitat, i aquesta indecisió pot arribar a provocar vertigen.

Amb tendresa i sentit de l'humor, l'autor ens presenta petits retalls d'històries que ens faran pensar, o que ens deixaran un somriure simpàtic als llavis. Molts d'aquests relats estan ambientats al seu poble, Cornudella de Montsant, on les muntanyes, d'alguna manera, es tornen personatge.

Alguns d'aquest relats han estat premiats amb el premi Valldoreix 2004, el Premi de les Lletres Vila de Corbera 2006, el tercer lloc als Premis La Mar de les Lletres 2006 de Calafell i l'accèssit al premi Joan Cid i Mulet de Jesús.

A l'epíleg s'hi inclou el resultat d'un dels jocs literaris que l'autor proposa cada dimecres al seu blog (http://jmtibau.blogspot.com), en el qual els participants van proposar diversos finals a un conte inacabat.

Més informació sobre el llibre.


--------------------

Coberta del llibr El vertigen del trapezista.
+ ampliar