Autors i Autores

Ferran Torrent

Pòrtic

Ferran Torrent (Sedaví, Horta, 1951). És escriptor i periodista.

No emprenyeu el comissari (1984), Penja els guants, Butxana (1985) i Un negre amb un saxo (1987), marquen l'inici d'una exitosa producció que el situa com a un dels autors més importants de literatura de gènere en la nostra llengua. D'entre les seves novel·les també cal destacar Gràcies per la propina (1994), que rep el premi Sant Jordi de novel·la, Societat limitada (2002), guanyadora dels premis Joan Crexells, Nacional de la Crítica i Crítica Serra d'Or o Bulevard dels Francesos (2010), entre moltes altres.

Amb un estil que transita de la novel·la negra a la costumista, l'autor ha anat creant novel·la rere novel·la, un món i uns personatges de ficció que retraten la cara més canalla i corrupta del submon de la València actual. Tot això amb un estil personalíssim i una llengua, en les variants de l'Horta i de la ciutat de València, rica i moderna, i amb uns diàlegs àgils i incisius.

Com a periodista, és constant la seva presència en els mitjans de comunicació a través d'articles, cròniques i espais radiofònics. També ha participat en diferents guions de ràdio, cinema i televisió, i té quatre novel·les adaptades al cinema.

Té obra traduïda a l'alemany, el castellà, el francès i l'italià.Pàgina actualitzada per Josep Miàs per a l'AELC.
Fotografia cedida per Columna Edicions, © Carles Mercader.