Josep Maria
Tortajada
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Biografia

Josep Maria Tortajada Estruch neix el 25 de febrer de 1969 a Sabadell, lloc en el qual no ha deixat de viure, primer al barri de la Creu Alta i, actualment, al centre de la ciutat.

Des de petit ja té interès per la lectura i l'escriptura. Ha escrit contes, poesia, cançons, novel·les i relats, però no publica la seva primera novel·la, La Suite de Sofia, fins al 2009. L'any 2013 publica la novel·la per a joves lectors Bombons i un veí estrany per no caure en un parany i dos anys més tard, una nova novel·la també per a joves lectors, Un mètode explosiu per salvar uns crancs i un riu (2015).

Es llicencia en Ciències de la comunicació i periodisme l'any 1997, obté el Certificat d'Aptituds Pedagògiques i aprova les oposicions per l'ingrés al Cos de Professors de Secundària, en l'especialitat de Ciències Socials.

Ha exercit en diversos instituts a Sabadell, Salou, Prats de Lluçanès, Sant Fruitós de Bages i Moià. Actualment, treballa a l'IES de Castellar de Castellar del Vallès. El 2003 inicia els cursos de Doctorat en Didàctica de les Ciències Socials i el 2009 obté el Màster en Iniciació a la Recerca i la Suficiència Investigadora amb el Diploma d'Estudis Avançats per la UAB.

Ha treballat i participat en activitats extraescolars i de lleure en escoles i grups d'esplai de Sabadell, així com en el Servei d'Atenció a Discapacitats de la UAB durant la Prestació Social Obligatòria.

Ha publicat articles sobre literatura, història i didàctica a diverses publicacions.
--------------------