Autors i Autores

Aureli Trujillo Cabezas

Biografia

Aureli Trujillo Cabezas neix a Los Blázquez (Còrdova) el 17 de desembre de l’any 1955. Els primers anys de la seva infantesa transcorren al poble. Entra a escola un any abans del que estava previst, als tres anys en lloc dels quatre com es feia aleshores, perquè vol estar amb els amics. Li porten fins i tot una cadireta i taula de casa perquè no n'hi havia més. De seguida aprèn a llegir i a escriure.

El 1962 es trasllada tota la família a Reus enmig de les onades migratòries del sud. Arriba a Catalunya el maig d'aquell any i es troba amb la immersió en la llengua i la cultura catalanes. Es trasllada després dels estudis primaris a Tarragona, on cursa Batxillerat i COU. Durant aquest temps els successius professors de literatura que té potencien i estimulen la seva capacitat d’escriptura. No obstant això, es decanta per iniciar la carrera de Psicologia a la llavors instaurada de feia poc “Extensió Universitària” de la Universitat de Barcelona a Tarragona. Finalitza els estudis a cavall entre aquesta delegació i la de Barcelona l'any 1978.

Acabats els estudis, poques són les opcions que se li presenten com a psicòleg, i totes supeditades a la psiquiatria. Com que no li fa peça cap de les oportunitats que sorgeixen, fa oposicions en una entitat financera, on acaba treballant fins a la jubilació el novembre de l’any 2013.

Tot i que anteriorment havia escrit alguns poemes i narracions curtes, no és fins llavors que decideix escriure de manera més metòdica i seriosa. Presenta els seus treballs a diferents concursos amb èxit i publica un primer poemari, Dies de suau oreig (2016), al qual seguirà Entre marges (2018). L'any 2019 ha estat guardonat amb el Premi Grandalla de Poesia del Cercle de les Arts i de les Lletres d’Andorra.

Ha guanyat més de trenta premis literaris i, actualment, continua actiu participant en concursos i activitats literàries.