Autors i Autores

Josep Usó i Mañanós

Pòrtic

Josep Usó i Mañanós neix accidentalment a Castelló el 1959, però ha viscut gairebé sempre a Vila-real. Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de València, treballà tres anys a la indústria ceràmica abans de dedicar-se a la docència. Actualment, treballa a l'IES Broch i Llop de Vila-real. Ha publicat diferents manuals de Química, Física i Matemàtiques, en col·laboració amb altres autors.

El 1996 començà a escriure contes i narracions i encara no ha parat. La seua primera novel·la, La Catifa maleïda (Eixam Llibres, Tavernes Blanques 1998), té el mèrit d'haver segut publicada al País Valencià sense haver guanyat cap premi.

Amb posterioritat ha publicat Amor amarg, premi Universitat de Lleida 2001 (Pagès Editors, Lleida 2002) i Civils i incivils, finalista a deferents premis i finalment Premi Sant Carles Borromeu en la XXVII Nit Literària Andorrana 2004 (Abadia Editors, Vilobí d'Onyar, desembre 2005). Segueix amb molta regularitat, amb títols com Els retorbats i els perduts (2008), La senda llarga (2009), La Plaça del Gall (2011) i Fàtima i Cristina (2012) guardonada amb el Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Contacte amb l'autor.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Fotografies i documentació: Arxiu personal de l'autor.