Autors i Autores

Mercé Viana

Pòrtic

Mercé Viana (Alfafar, l'Horta, 1946). Pedagoga i escriptora.

Mestra i llicenciada en Filosofia i Ciències de l'educació, especialitzada en didàctica de la llengua, ha treballat en les diverses etapes educatives, des de la infantil fins a la universitària. Seguidora de Freinet, s'integra en els moviments de renovació pedagògica i exerceix de formadora del professorat a més de dirigir la revista Espais Didàctics. Té publicades un gran nombre d'obres didàctiques entre llibres de text i quaderns de lectura comprensiva. Per altra banda són destacables els seus articles sobre temes pedagògics. Ha rebut el reconeixement de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Amb la voluntat d'incidir en l'aprenentatge dels més joves, és una escriptora prolífica de narrativa infantil i juvenil que compta amb més d'un centenar de contes, plens de fantasia, entre textos dedicats als més petits com L'abecedari fantàstic (2010) i altres contes adreçats a infants i joves. Algunes d'aquestes narracions com Mei Mei vol ser rei (2005), Lula i les abelles , Les petjades d'Àfrica (2012) o Ximena, Ximenissima (2017) han obtingut premis als millors llibres infantils i juvenils. També ha escrit poesia per a adults. Amb l'obra Ai del dolor del buit (1991) ha rebut el premi La Forest d'Arana de València.

El 2018 ha rebut el Premi de la Fundació Bromera per al foment de la lectura i la Lletra Lila de l'AELC, ambdós en reconeixement a la seva trajectòria.

És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i des de 2021 n'és vocal pel País Valencià.Pàgina elaborada per Francesc Viñas per a l'AELC.
Documentació i fotografies de l'arxiu personal de l'autora.