Autors i Autores

Carles Cano

Pòrtic

Carles Cano va nàixer el segle passat, en el 57. Diuen que la collita de Rioja d'aquell any va ser excepcional. Però malauradament Carles no és un vi, i per si fóra poc va nàixer a València l'any de la riuà i sota un signe d'aigua: els peixos.

Ha treballat d'un grapat de coses en aquesta vida: de fuster, de tallista en fusta, de cambrer, de professor de ball, de professor de valencià, de locutor i guionista de ràdio i televisió, de contacontes, d'escriptor… i encara hi ha un grapat de coses que li agradaria fer.

Com a contacontes ha participat en alguns festivals internacionals i ha contat en diversos països tals com: Guinea Equatorial, França, Mèxic, Argentina, Marroc i el Regne Unit, així com en tot l'Estat espanyol.

Es dedica a la poesia visual des de l'any 2000 en què va muntar una exposició amb els seus alumnes de literatura titulada: «Poemes Broemes i altres artificis». El 2003 va exposar-ne una altra titulada «Cartes» i en 2005 va impulsar el projecte «Trueque», una exposició-intercanvi amb més de 60 poetes, il·lustradors, pintors, titellaires, escultors, dermatòlegs i professores d'anglés.

Ha participat com a conferenciant en diversos encontres, taules redones, jornades… referides a literatura infantil i juvenil, ràdio, televisió, teatre, poesia visual i literatura oral.

Va començar a escriure l'any 80 per una aposta i ara continua apostant contra ell mateix. A voltes perd, però quan guanya és tan fantàstic que això l'anima a seguir jugant. Li encisa contar històries en el format que siga, potser per això ha escrit contes, guions per a ràdio i televisió, còmics, teatre, aforismes, poesies…

També li agrada molt buscar i, per suposat, trobar; ja siguen espàrrecs, bolets, llocs, persones, històries, poemes visuals o retaules gòtics. Li molesta molt la mesquindat, el meninfotisme i el treball mal fet. Encara es sorprén de moltes coses. Això no és tot amics!

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Josep Miàs per a l'AELC.
Documentació i pòrtic: Carles Cano.
Biografia: Ana Luisa Ramírez.
Fotografia de portada: © Carles Francesc. Fotografies de la biografia de l'arxiu personal de l'autor.