Autors i Autores

Rosa Maria Esteller

Pòrtic

Rosa Maria Esteller i Elias (Barcelona, 1945). Llicenciada en Filosofia, Doctoranda i DEA en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona, Diplômes de Langue Française de la Université de Toulouse. És professora d'Ensenyament Secundari, escriptora i poeta.

Tot i que no va presentar ni va donar a conèixer la seva obra fins a l'any 1995, les seves aficions literàries venen de l'adolescència. Les seves motivacions socials han influït en bona part dels seus escrits, que reflecteixen els anhels d'anar cap a la recerca d'un món millor: la valoració dels sentiments a partir d'una visió positiva de la vida, com una forma de compartir amb els seus lectors el desig de potenciar el sentit de respecte vers la humanitat i gaudir al màxim de la nostra pròpia existència.

Com a narradora cal destacar les seves publicacions Cartes a Mireia, Premi Ciutat d'Olot 1996, (Pirene Editorial i La Magrana); Angelina, 2n. Premi Mercè Rodoreda Ràdio M.R. 1997; Aurora, Finalista Premi Vent de Port 2000; Històries d'en Barcigol, Finalista Premi Cafè Baviera-FCB 2002 i Entre dos Silencis (Baula-Edelvives, 2003).

Les edicions de la seva obra poètica consten a Sant Jordi, un Cant d'amor, Premi Sant Jordi de Vallcarca 1995; El Mar de la vida, Premi Alba Estiu de Cunit 2000; Per Àfrica, Premi Poesia Luz de Luna d'Hospitalet 2006, entre d'altres.

Col·labora esporàdicament com a jurat de concursos literaris, de contes, narrativa i poesia.

Ha participat en diversos esdeveniments culturals, activament, com a conferenciant i amb presentació de ponències; cal esmentar: I Seminario de Ciencias Sociales y Humanas (ICCI, Barcelona 2001); II Jornades d'estudi Vida i obra Caterina Albert, L'Escala 2001; Tolerància i Pau al Món (Programa Comenius, Alemània, 2004); Saló del Llibre (Barcelona, 2006).

És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i fotografies: Arxiu de l'autora.