Autors i Autores

Laura Jaime i Femenia

L'autora.
L'autora signant per Sant Jordi 2018.
L'autora a Terra del Foc.

Biografia

Laura Jaime i Femenia neix a la ciutat comtal i té com a primera vocació artística la pintura. Estudia cinc cursos a la Llotja de Barcelona i escull l’especialitat de procediments pictòrics.

Després d’un parèntesi per dedicar-se a la maternitat, reprèn els estudis de llengua catalana per dedicar-se a l’ensenyament de català per a adults. Més tard, estudis de filologia catalana. Professionalment, treballa durant 20 anys a la Secretaria de Política Lingüística, on coordina la formació de les empreses, entitats, serveis lingüístics universitaris i centres penitenciaris. També gestiona el programa Voluntaris per la Llengua a Barcelona, per al qual crea la col·lecció Contes per parlar de material adreçat a les parelles lingüístiques.

Quant a la seva obra literària, ha publicat diversos contes a la revista Cavall Fort. Ha obtingut dos premis literaris atorgats per Òmnium de la Catalunya del Nord. D'una banda, el premi Alfons Miàs (1991) per Ara que no soc a casa i, de l'altra, un premi extraordinari pel recull de contes publicat amb el títol Desordre de passions (2000). La cuina dels bolets de Llagostera (2017) és un petit homenatge a les àvies de Llagostera per la seva dedicació a la cuina, però les van voler acompanyar de les receptes dels cuiners dels restaurants i persones que es van implicar voluntàriament en el projecte i hi van voler aportar la seva recepta.

Amb ganes de fer un canvi de vida radical, demana una excedència i es trasllada a viure a Llagostera, en contacte amb la natura. Col·labora amb el Casino Llagosterenc, l’entitat cultural històrica de Llagostera, i hi engega una revista mensual, La Rusca. També ha fet un postgrau de Periodisme de Proximitat a la UAB.