Autors i Autores

Jordi Llovet

Pòrtic

Jordi Llovet (Barcelona, 1947). Crític de literatura, filòsof, traductor, assagista i catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada.

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona (1971), realitza cursos de doctorat a diverses ciutats europees (Frankfurt, París, Berlín…) i, en tornar a Barcelona, obté el grau de Doctor (1975) i comença la seva activitat docent a la universitat. Combina l'ensenyament amb la dedicació institucional i editorial. És membre fundador del Col·legi de Filosofia i n'és president entre 1984 i 1989. Des de la fundació de l'Institut d'Humanitats (1987), n'és director de l'Àrea de Literatura i de la Societat d'Estudis Literaris. Cal destacar, també, la seva tasca com a director de l'edició espanyola de l'Obra Completa de Franz Kafka (1996), a partir de l'edició crítica de Fischer Verlag (Frankfurt).

Amb l'assaig Por una estética egoísta (1978) guanya el VI Premi Anagrama d'Assaig. També cal destacar el recull de conferències El sentit i la forma. Assaigs d'Estètica (1990), així com les obres en col·laboració, fruit de les activitats del Col·legi de Filosofia, tals com De l'amor, el desig i altres passions (1980) o Frontera i perill (1987). La dilatada carrera com a escriptor de Jordi Llovet és coneguda, també, per una quantitat enorme d'articles i pròlegs de crítica literària publicats, en molts casos, a les moltes traduccions que realitza. Des de la seva primera traducció al català de La transformació (1978), de Franz Kafka, ha fet arribar als lectors nombrosos clàssics de la literatura, sobretot francesos i alemanys, com Rilke, Mann, Hölderlin, Flaubert o Baudelaire, entre d'altres.Pàgina elaborada per Toni Terrades per a l'AELC.
Documentació: Jordi Llovet
Fotografia: Arxiu personal de l'autor