Autors i Autores

Eduard Márquez

Eduard Márquez

Pòrtic

Eduard Márquez (Barcelona, 1960) tot i que inicia la seva trajectòria literària amb dos poemaris en castellà, ha desenvolupat el gruix de la seva obra en narrativa en català.

Ha publicat els llibres de relats breus Zugzwang (1995) i L'eloqüència del franctirador (1998), dels quals en fa una selecció revisada a l'antologia Vint-i-nou contes menys (2014). És autor de les novel·les Cinc nits de febrer (2000), El silenci dels arbres (2003) –finalista del Premi Llibreter–, La decisió de Brandes (2006) –guanyadora del Premi de la Crítica Catalana, el Premi Octavi Pellissa i el Premi Qwerty–, L'últim dia abans de demà (2011), finalista del Premi Crexells i 1969 (2022). És autor d'un bon nombre de llibres de narrativa infantil i juvenil, com ara L'Aurèlia i el robaombres (2002), Les granotes de la Rita (2002), L'Andreu i el mirall de les ganyotes (2004) i la sèrie de la superheroïna XXL, entre altres.

Té obra traduïda a l'alemany, el castellà, l'italià, el portuguès, el romanès i el turc. Els seus llibres són constantment reeditats amb èxit.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Eugènia Morer i Serra i Josep Miàs per a l'AELC.
Actualització: Helena Molist per a l'AELC.
Fotografies: © Toni Coll i Tort (pòrtic) i © Judit Contreras.