Unes 130 persones participen a HÍBRIDA

L'Associació va organitzar durant el mes de novembre i desembre HÍBRIDA, el traçat de cinc espais liminars de poesia arreu del territori català. Amb la poesia i les seves fronteres com a eix vertebrador, aquesta proposta de l'AELC ha volgut explorar de quina manera la creació poètica pot dialogar amb disciplines com les arts escèniques, la música, l'audiovisual, les arts plàstiques o la narrativa. Les trobades es van fer a Badalona, Folgueroles, Lleida, Sant Feliu de Guíxols i Tarragona i hi van assistir unes 130 persones.

Mira l'àlbum de fotografies

Recupera les converses al canal de YouTube de l'AELC

Tarragona va ser el tret de sortida d'HÍBRIDA amb una sessió sobre poesia i música. En van parlar Martí Sales i Meritxell Gené, que són autors de lletres i poemaris. Després, es va fer un concert amb Meritxell Gené, Daniel Sàez i La nena Samsó, que van musicar especialment per a l'ocasió un poema dels tres últims guanyadors del Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, concedit per votació entre els socis de l'AELC.

La segona cita, dedicada a la poesia i les arts plàstiques, va tenir lloc el 18 de novembre a Folgueroles. La Fundació Jacint Verdaguer va acollir una conversa entre autors que habiten en aquesta intersecció, Ferran Garcia, Carme Torrents i David Ymbernon, moderada per Raquel Santanera. També amb una formació a càrrec del poeta i crític Adrián Salcedo sobre com llegir i experimentar un poema visual.

El 25 de novembre a la Fundació Sorigué de Lleida es va fer una sessió per explorar les connexions i dissemblances que l'escriptura poètica i la narrativa poden implicar. En van parlar autors que conreen els dos gèneres: Anna Gas, Joan Todó i Joan Vigó, acompanyats de Joan Francesc Dalmau com a moderador. També es va fer una visita recitada a l'espai expositiu de la fundació, on Meritxell Cucurella-Jorba va fer dialogar textos d'autors de l'Associació amb les obres presents a l'espai.

La poesia i el llenguatge audiovisual van ser els protagonistes de la trobada a Sant Feliu de Guíxols el 27 de novembre. Eugeni Bonet, un dels referents teòrics del cinema, vídeo i mitjans digitals més importants del país, va fer una conferència per explicar-ho. Hi van recitar Joan Josep Camacho Grau i Laia Claver acompanyats d'algunes imatges. També s'hi van projectar videopoemes dels socis de l'AELC.

La cloenda d'HÍBRIDA va celebrar-se a Badalona el 2 de desembre amb una sessió sobre poesia i teatre. El teatre El Círcol va acollir una taula rodona sobre les maneres amb què la poesia pot habitar i prendre nova vida sobre l'escenari amb Odile Arqué, Elies Barberà i Francesc Gelonch. Després es va fer un recital experimental a càrrec dels participants d'un taller de recitació que va impartir la poeta i rapsoda Maria Sevilla. Van llegir poemes Mireia Casanyes, Claudia Kalász i Josep Vicens Planagumà juntament amb Maria Sevilla.

HÍBRIDA va estar coordinat per Anna Pantinat, vocal de l'AELC pel Principat, i Sebastià Portell, secretari de l'Associació.

Fotografia de portada: © Carme Esteve / AELC.