L'AELC i el Casal dels Infants continuen explicant contes des de casa

Des de la tardor del 2017 l'AELC lidera un projecte en col·laboració amb el Casal dels Infants del Raval de Barcelona de foment de la lectura en nens i joves. Es tracta de compartir la lectura de llibres en grups reduïts, parlar-ne, escoltar-los i acompanyar-los creant un espai per aprendre i valorar la lectura.

Les sessions del projecte es fan presencialment cada quinze dies, per la qual cosa també s'han vist afectades per la situació actual generada pel Covid-19. Sota el lema d'aquests dies del Casal  d'Infants, "Fins que tornin les abraçades", s'ha ofert a escriptores que hi participen enregistrar contes en àudio perquè els infants els puguin escoltar fàcilment des de casa. Maica Duaigües, Mireia Lleó, Montserrat Morera, Rosa Maria Ribas i Conxita Tarruell són algunes de les autores de l'AELC que estan posant veu a contes com La Vella Quaresma, En Patufet o Els tres porquets. A més a més, han saludat els infants aixÍ:
 


Foment de la Lectura
La majoria de participants són nouvinguts i amb prou feines parlen cap llengua romànica, per la qual cosa els llibres amb què es treballa generalment són contes curts o poesia. L'objectiu és crear un espai per a la lectura i alhora promoure valors entre els joves. A més, s'hi treballen temes delicats que els poden envoltar, com els desnonaments o la violència de gènere. Aquest any la iniciativa s'ha traslladat també al Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet i es preveu que a mitjà termini pugui ser portada a d'altres poblacions catalanes.

Míriam Cano, Maica Duaigües, Mireia Lleó Bertran, Marta Marín-Dòmine, Carolina Moreno, Montserrat Morera, Aguas Rodríguez Prieto, Maria Rosa Ribas, Maria Sevilla, Roser Soms i Conxita Tarruell són les autores de l'AELC que estan duent a terme les sessions amb els diferents grups actius. El projecte compta amb el patrocini de l'Obra Social la Caixa i la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Barcelona.