Pepa Guardiola rep la Lletra Lila

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha lliurat la Lletra Lila a Pepa Guardiola.

La Lletra Lila és un reconeixement a la trajectòria cívica i literària que atorga la Junta territorial de l'AELC al País Valencià.

El lliurament de la Lletra Lila s'ha celebrat dimecres 13 de març a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. Pepa Guardiola és nascuda a Xàbia el 1953. És una escriptora reconeguda en l’àmbit de la narrativa contemporània valenciana. Ha publicat nombrosos contes i novel·les tant per a adults com per a joves i infants. Mestra de primària durant 39 anys, ha participat en diferents projectes educatius com la promoció de les biblioteques escolars, els Plans Lectors i les TIC a l’aula. Els seus llibres han rebut diversos reconeixements. Participa activament en el moviment feminista i contra la violència de gènere des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta.

Pepa Guardiola ha volgut agrair el reconeixement amb aquestes paraules: «No és per casualitat que sent les dones les primeres transmissores de la llengua, l’educació, la creativitat, com a mestres, mares, àvies, germanes majors, figurem tan escassament en els llocs rellevants de la cultura. Transmetem, però no transcendim, la nostra contribució com a transmissores i també com creadores ha quedat oculta, sense reconeixement, i en molts casos anònima o velada sota pseudònim.»

Podeu recuperar el text complet al blog de l'autora.

L'acte ha estat presentat per Maria Carme Arnau i Orts. També hi han participat Carme Miquel i Dolors Pedrós, amb una glossa i un repàs a la trajectòria de l'escriptora. El grup Carraixet hi ha fet una intervenció explicant per què fan vaga durant el mes de març. En solidaritat amb el conjunt, aquest any no s'hi ha fet una actuació musical. Bel Olid, presidenta de l'Associació, ha lliurat el guardó a l'escriptora Pepa Guardiola. Gemma Pasqual, vicepresidenta pel País Valencià, també hi ha fet una intervenció i ha felicitat especialment la guardonada.

Podeu recuperar les glosses de Carme Miquel i Dolors Pedrós al blog de Pepa Guardiola.

Fotografia de grup © Prats i Camps
Fotografia de grup © Prats i Camps

Després de l'acte, s'ha fet un sopar literari que ha aplegat una trentena de participants, d'entre els quals els membres de la junta Núria Cadenes, Carles Cortés, Vicent Penya i Octavi Monsonís.

Consulta l'àlbum complet