In vino litterae

L'AELC i VINSEUM van organitzar al juliol un cicle de literatura i vi. Es tracta de tres converses virtuals entre un autor i un celler que es van poder seguir en directe per Zoom i Youtube els dijous 2, 9 i 16 de juliol. Es poden recuperar senceres tot seguit.

El cicle es va inaugurar dijous 2 de juliol amb una conversa a l'entorn del teatre i del vi de la mà de Jaume Miró i els cellers Espelt i Mas Patiràs.
Jaume Miró (Mallorca, 1977) és dramaturg i guionista de mitjans audiovisuals. És autor de L'Atlàntida (2006), Diari d'una miliciana (2009) i Teatre democràtic (2019), entre d'altres.
En la trobada hi van participar Anna Espelt, d'Espelt i Carles Xuriguera, de Mas Patiràs. Es tracta de dos cellers de l'Empordà i dos models de producció diferents amb la voluntat de reividicar uns dels territoris històrics del vi; tots dos molt vinculats a la Denominació d’Origen i per tant amb ganes de continuar explicant-la amb molt d’entusiasme. 
S'hi van presentar els vins Cala Rostella i Pardells d'Espelt i Caralluna del Montgrí i Goja de les Gavarres del Mas Patiràs.
L'activitat va ser conduïda per 
Sebastià Portell, secretari de l'Associació i coordinador de la secció de teatre.
Recupera-la a Youtube: 
 

Dijous 9 de juliol Carla Gracia va conversar amb Xon Llopart i Tina Domingo del celler Llopart conduïts per Montse Serra.
Carla Gracia (Barcelona, 1980) és escriptora i professora d'escriptura. Ha publicat, entre d'altres, les novel·les Set dies de Gràcia (2014) i L'abisme (2019).
En aquest cas, l'autora conversa amb Xon Llopart i Tina Domingo de Llopart, un celler històric amb una tradició i una potència per renovar sobretot el món dels escumosos, del cava al corpinat i també fent vi. Actualment, amb un celler renovat a Subirats. S'hi presentaran els vins Leopardi, Microcosmos i Clos dels Fòssils.
Montse Serra és periodista cultural i vinícola. Impulsa les activitats i publicacions de Vibop
Mira el vídeo:
 

El cicle es va cloure dijous 16 de juliol amb una conversa sobre literatura i producció respectuosa del vi amb Manuel Baixauli i el celler Cal Tiques.
Manuel Baixauli (Sueca, 1963) és escriptor i pintor. És autor, entre d'altres, de L’home manuscrit (2007), La cinquena planta (2014) i Ignot (2020).
Cal Tiques és un celler familiar del Penedès especialitzat en vins ecològics i biodinàmics. El lidera i participa en l'acte Joan Rubió, amb l'objectiu de tirar endavant una producció respectuosa amb el medi ambient, tant des de la vinya com també del vi, des de Cal Rubió, una barriada de Santa Margarida i Els Monjos. S'hi van presentar els vins Deix, Obstinat i NituixVa acompanyar i conduir la trobada Montse Serra. 
Recupera-la sencera: