Atorgats els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

El jurat dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, constituït per Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita, ha fet públic aquest migdia el veredicte dels premis a les millors obres d'autors valencians publicades en llengua catalana durant 2013. Aquests guardons s'han atorgat, fins ara, en les modalitats de narrativa, poesia, assaig, teatre i difusió de la literatura catalana, a les quals enguany s'han afegit les de literatura infantil i literatura juvenil.

En la modalitat d'assaig, ha estat guardonat el dietari Un son profund. Dietari d'un curs de literatura universal (Viena), d'Enric Iborra, que el març passat va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d'assaig. En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat l'àlbum il·lustrat La Maria no té por (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d'una cançó de Dani Miquel, i il·lustrat per Riccardo Maniscalchi. El premi de literatura juvenil ha estat per la novel·la de Xavier Aliaga El meu nom no és Irina (Andana), recentment guardonada amb el Premi Samaruc de l'Associació de Bibliotecaris Valencians. Joan Francesc Mira s'ha endut el premi de narrativa, pel llibre de memòries El tramvia groc (Proa). Josep Porcar ha rebut el premi de poesia pel recull Llambreig (Tria Llibres). Finalment la modalitat de teatre ha guardonat l'obra Àfrica (Onada), de Joan Manuel Matoses, premiada també amb el Ciutat de Sagunt.

La Junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgat el Premi de difusió de la literatura catalana a l'associació El Tempir, d'Elx.

Una seixantena de persones s'han inscrit al sopar de lliurament dels Premis, que tindrà lloc al restaurant Aldebarán del Reial Club de Regates d'Alacant, aquest divendres a les 21h, i serà presentat per Tomàs Mestre, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant. Durant el transcurs de la vetllada es retrà un homenatge al poeta, arquitecte i professor il·licità Gaspar Jaén i Urban, amb una glossa a càrrec de Manuel Palomar Sanz, rector de la Universitat d'Alacant.

Aquests premis els convoca l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana des de 1991, i enguany compten amb el patrocini de la Universitat d'Alacant i de la Institució de les Lletres Catalanes.


Recull de crítiques de les obres premiades
L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana editarà un quadern amb una selecció d'articles i crítiques publicades a la premsa i a revistes especialitzades sobre les obres guardonades amb els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, els Premis de la Crítica Catalana i els Premis Cavall Verd d'aquest any. En aquest enllaç podeu descarregar i consultar les publicacions d'anys anteriors.

En aquest enllaç podeu consultar els guanyadors d'edicions anteriors del Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.