Actualitat professional
Més continguts

El CoNCA presenta 36 propostes per esmenar la precarietat del sector cultural

26 de juny de 2014


L'acte, al qual van assistir representants de l'AELC, va tenir lloc ahir a la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona.


Durant l'acte de presentació, el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Sr. Carles Duarte, va destacar el ferm compromís d’impulsar des d’aquest organisme la proposta d’un conjunt de mesures per a millorar les condicions de treball d'escriptors, creadors, artistes, intèrprets i professionals d’altres oficis connexes, els quals sovint es troben en una situació de precarietat tal com revelen les dades recollides en una enquesta realitzada pel CoNCA en la que s’evidencia que el 43% dels treballadors del sector perceben menys de 12.000 euros d'ingressos bruts anuals per la seva activitat artística.

El document que s'ha presentat és el resultat d'un estudi previ que ha recollit totes les tasques realitzades anteriorment i les reivindicacions històriques de les organitzacions representatives dels treballadors de la cultura. Aquesta feina ha permès plantejar alternatives per intentar donar resposta a situacions anòmales del sector tant en un àmbit normatiu com en el de gestió.

El document resultant, que ha estat contrastat amb els representants del sector en un procés d’esmena i millora --entre els quals l'Associació d'Escriptor en Llengua Catalana--, inclou 36 propostes agrupades en quatre eixos temàtics: el tributari, el laboral, el contractual i de drets d'autor i el formatiu.

En aquest enllaç us podeu descarregar el document.

La notícia a la premsa:

Ara: El CoNCA posa fil a l'agulla a l'estatut de l'artista.
El Mundo: Contra la precariedad cultural.
El País: El CoNCA busca mejorar la vida laboral del sector cultural.
El Punt Avui: Un nou marc cultural.
 

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.