Actualitat professional
Més continguts

La plataforma «Continuar creant» es reunirà amb el secretari d'Estat de Cultura

9 de febrer de 2016

Diversos representants del col·lectiu de creadors explicaran al secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, la situació en què es troben els creadors jubilats. 

El secretari d'Estat de Cultura del govern espanyol, José María Lassalle, rebrà demà a diversos membres de la plataforma «Continuar creant / Seguir creando». La trobada tindrà lloc a les 12 del migdia a la seu del Ministeri de Cultura de Madrid.

En els darrers mesos, nombrosos creadors estan sent inspeccionats pel Ministeri d'Hisenda, conseqüència directa de l'aplicació de l'actual norma que fa incompatibles la percepció d'ingressos per altres conceptes amb la prestació de jubilació.

Aquesta situació ha portat els creadors d'arreu de l'Estat espanyol a constituir, a finals de 2015, la plataforma «Continuar creant / Seguir creando», per a pressionar les autoritats a canviar la reglamentació. «Continuar creant» està formada per associacions, col·lectius de creadors i entitats de gestió, que representen un ampli ventall de disciplines artístiques, com ara literatura, música, arts escèniques, audiovisual, etc., els professionals de les quals comparteixen la mateixa problemàtica. L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana en forma part activa, representada pel seu secretari, Lluís Hansen.

A més d'aquesta trobada amb el secretari d'Estat de Cultura, i l'anterior amb el president del Congrés, Patxi López, hi ha hagut i hi haurà trobades informatives i intercanvis d'opinions amb tots els partits polítics amb representació parlamentària.

Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.