València celebra una vetllada en record de Josep Palau i Fabre

11 de gener de 2018

Acció Cultural del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Fundació Palau, la Institució de les Lletres Catalanes i el PEN Català ens hem unit per organitzar, a la ciutat de València, un acte en record de Josep Palau i Fabre, en el marc de l'Any Palau i Fabre, que commemora el centenari del naixement del poeta, dramaturg, assagista i col·leccionista d'art barceloní.

Emili Payà, director de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, va començar la vetlada explicant la programació de l'OCCC, i les activitats realitzades al centre per a difondre els nostres autors, entre les quals destaca la col·laboració amb l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, que organitza la gran majoria d'actes que se celebren a la ciutat de València en aquest centre que serveix de seu d'Acció Cultural del País Valencià. A continuació el comissari de l'Any Palau i Fabre, Manuel Guerrero, va explicar les iniciatives que s'han anat realitzant en el marc de la commemoració, i va donar la paraula a Vicent Berenguer, en representació del PEN Català, i a Gemma Pasqual, vicepresidenta pel País Valencià de l'AELC.

L'acte va continuar amb la presentació de  l’àlbum d'homenatge Josep Palau i Fabre: “Si no he estat un assassí, un demagog o un incendiari —ha anat d’un pèl— és perquè soc poeta, dramaturg i assagista.”, editat pel PEN Català, amb les intervencions de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Helena Pol, coordinadora de la publicació. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, va llegir i comentar alguns dels seus poemes, contextualitzant l'obra i la trajectòria de l'escriptor barceloní. La intervenció de Laura Borràs, la darrera que fa a València com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes abans de deixar el càrrec per a incorporar-se com a Diputada del Parlament de Catalunya, va servir de pretext per a lliurar-li un ram de flors com a mostra d'agraïment de totes les entitats per la tasca desenvolupada al capdavant d'aquest organisme públic, i per la seva exemplar dedicació i implicació personal.

A continuació la poeta mallorquina Glòria Julià, el poeta català Roger Vilà Padró i el poeta valencià Jaume Pérez Montaner van recitar una selecció de poemes i textos de Palau i Fabre i també de propis. El recital el va tancar el president de la Fundació Palau Joan Noves. I per acabar, un sopar literari a la cafeteria de l'Octubre entre els assistents va servir per a enfortir les complicitats literàries.


Visiteu l'àlbum de fotos en aquest enllaç. Fotografies © Prats i Camps / ACPV.

 


Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.