Bel Olid, escollida nova presidenta del CEATL

29/04/2013
 

La setmana passada es va celebrar, a Viena, l'assemblea general anual del Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires, CEATL, que va servir per escollir la representant de l'AELC, Bel Olid, com a nova presidenta per unanimitat.

CEATL és el principal interlocutor europeu en el camp de la traducció literària. Fundat el 1993 com una associació internacional sense ànim de lucre, serveix com a plataforma on les distintes associacions europees de traductors literaris poden unir esforços i intercanviar punts de vista i experiències per millorar les condicions de treball dels traductors literaris. L'AELC, que va ser-ne una de les associacions fundadores, hi ha estat representada per traductors com Francesc Parcerisas o Anna Casassas. Actualment compta amb 32 associacions de 26 països diferents, que representen prop de 10.000 professionals.

A nivell pràctic CEATL està organitzat en sis grups de treball que recopilen i publiquen informació rellevant sobre un d'aquests temes: Condicions de treball, drets d'autor i drets d'autor en l'àmbit digital, visibilitat, formació i educació, bones pràctiques i notícies sobre traducció literària. Recentment han dut a terme iniciatives com ara una enquesta a nivell europeu sobre la situació laboral dels traductors i sobre la remuneració de la seva tasca, la celebració del Dia Internacional de la Traducció, o la redacció i difusió de l'hexàleg o codi de bones pràctiques en la traducció literària [llegiu-lo].

Durant l'assemblea general, l'associació austríaca de traductors, que hostatjava l'encontre, va organitzar també un breu simposi públic sobre dels drets d'autoria en l'àmbit digital en els diferents països i regions d'Europa, un tema de gran actualitat i que necessita una profunda reflexió, des de tots els camps, per adaptar els drets d'autor als canvis constants en l'economia digital.

 


Comentaris

Envia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta permet comprovar que el contingut ha estat introduit per una persona i no pas per un programa de spam. Si et registres com usuari evitaràs aquesta comprovació .
Image CAPTCHA
Escriu els caràcters de la imatge sense espais.