Guillem Cabrer

Llompart, Josep M.; Santandreu, Jaume; Sabrafín, Gabriel; Dols, Nicolau.
febrer del 2006
 

Aquest desè Retrat, dedicat a Guillem Cabrer, està format, principalment, per les intervencions que es van pronunciar el passat 8 d'abril de 2005 en el transcurs de la taula rodona dels Premis Cavall Verd que va reunir Gabriel Sabrafín, Nicolau Dols i Jaume Santandreu (si bé aquest últim no hi va poder assistir per motius mèdics, però va enviar la seva intervenció perquè fos llegida) a la localitat d'Esporles, segona residència de l'autor i marc de la suite "Melibeu enamorat" del seu darrer poemari.

A més d’aquestes tres intervencions, el llibre també inclou un text de Josep M. Llompart, que esdevé una exacta visió i una valoració del conjunt de l'opus cabrerià i, alhora, una bella i sentida elegia a l'autor homenatjat en aquest ‘Retrats’. L'obra presenta també una breu antologia poètica, que reuneix alguns dels poemes que es van llegir en l'acte d'homenatge.

Tal i com va assenyalar Josep M. Llompart, i es remarca en l'obra, Cabrer és "un d’aquests escriptors que, sense cap intenció despectiva, anomenam 'menors', tan valuosos i imprescindibles com els altres a qualsevol literatura". Segons Gabriel de la S.T. Sampol, vicepresident de l’AELC a les Illes Balears i autor de la presentació del 'Retrats', "Guillem Cabrer és un escriptor a tenir en compte, la memòria del qual cal preservar, l'obra del qual cal conèixer i llegir. Aquesta és l'aportació que hi fa l'AELC".


Índex:
Presentació
Gabriel de la S.T. Sampol

Guillem Cabrer o l’alegria de viure
Josep M. Llompart

Carta a Guillem Cabrer en els quinze anys de la seva fuita
Jaume Santandreu

La visió subjectiva
Gabriel Sabrafín

Els silencis del Minotaure
Nicolau Dols

Antologia poètica mínima

Bibliografia

Estudis sobre Guillem CabrerSi voleu us podeu baixar aquesta publicació en format PDF (668 Kb.)


Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a aelc@escriptors.cat.