Banyoles celebra la 12a Nit de Narradors

Banyoles va viure dijous 8 de juliol, a les 22 hores, la dotzena Nit de Narradors. Quatre escriptors convidats -Núria Cadenes, Jordi Puntí, Josep Maria Fonalleras i Monika Zgustova-, van posar veu a quatre textos, la majoria narracions pròpies, en un acte organitzat per la llibreria l'Altell de la ciutat i amb el qual va col·laborar l'AELC.

El 8 de juliol a la nit, i per dotzè any consecutiu, Banyoles va celebrar la Nit de Narradors. En edicions anteriors l'esdeveniment hacia comptat amb escriptors reconeguts com Matthew Tree, Sergi Pàmies, Jordi Llavina o Màrius Serra, entre d'altres. Aquest any, el torn ha estat per a Jordi Puntí, Núria Cadenes, Monika Zgustova i Josep Maria Fonalleras. L'un darrere de l'altre van pujar a l'escenari a llegir els seus textos, i el públic, molt nombrós, va aplaudir amb entusiasme totes les intervencions en una nit molt calurosa. Al final, alguns dels autors van signar exemplars de les seves obres.

L'última obra de Núria Cadenas és el recull de Contes A/Z (Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2010); Jordi Puntí acaba de guanyar el Premi Llibreter amb la novel·la Maletes perdudes, Josep Maria Fonalleres és autor d'obres com Avaria, Llarga vista (recull de bona part dels seus contes) August & Gustau i El secret de l'arxiu, entre d'altres, i Monika Zgustova és autora de diverses traduccions, novel·les i reculls de contes, entre els quals Contes de la lluna absent, darrer Premi Mercè Rodoreda.

L'acte es va fer a la Zona Petita de la muralla de Banyoles.