Comunicat sobre la invisibilització de la nostra literatura al País Valencià

Des de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) volem mostrar la nostra preocupació davant la creixent invisibilització dels escriptors i la literatura en llengua catalana als actes i programes promoguts per les institucions públiques del País Valencià.

A la polèmica sorgida arran del no-lliurament del Premi Enric Valor de novel·la de la Diputació d'Alacant, sobre la qual ja ens manifestàrem en un altre comunicat, cal afegir-hi el fet que només un dels dotze autors inclosos a l'agenda institucional de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (À Punt) escriu en la nostra llengua, i també que el cicle de converses literàries «Fronteras», promogut pel Palau de les Arts i la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, no inclou cap autor en valencià.

La promoció i la difusió de la literatura en la nostra llengua hauria de ser la màxima prioritat per part de les institucions culturals del país, i no pas contribuir a la seva minorització restant-li espais de reconeixement i projecció. Per això, instem les institucions citades a rectificar i a donar a la nostra literatura i als nostres autors el pes institucional i simbòlic que els pertoca.

Junta Directiva de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana


 

Fotografia de portada: Pexels / Nataliya Vaitkevich.