Desori subversiu: l'àlbum de Jansky i els finalistes del Salvador Iborra

La formació que ofereix als finalistes el Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra ha permès treballar enguany un material molt especial. Amb el grup Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, cada finalista ha preparat una cançó a partir d'un poema. El resultat és l'àlbum «Desori subversiu», el títol del qual prové d'un vers de Salvador Iborra, amb 10 cançons, una de cada finalista.

Es tracta d’un experiment musicopoètic virtual, en el qual els deu finalistes del certamen improvisen amb el duet per crear noves aproximacions als seus versos. A un costat de la pantalla, el poeta recita i assenyala els èmfasi i atmosferes del poema mentre, a l’altre, Jansky va incorporant capes d’electrònica i instruments orgànics que hi dialoguen. Es pot escoltar a Bandcamp i s'espera que estigui disponible en d'altres plataformes més endavant. La portada del disc ha estat encarregada a Dídac Ballester a partir d'una imatge d'Alona Vinç. A ella se li va encarregar el videoclip amb la cançó de la guanyadora, que aviat es podrà veure a Youtube. 

Roser Bastida Barau, Josepmaria Bigatà Barrachina, Mireia Casanyes Dalmau, Jèssica Ferrer Escandell, Sergi Garcia Lorente, Irene Gómez Diéguez, Carla Marco Sellés, Jeroni Mas Fiol, Júlia Mérida Coli i Laura Torres Bauzà són els joves poetes que enguany han pogut gaudir de la formació plegats.

Descarrega't aquí el document per conèixer millor aquest projecte, amb els poemes dels finalistes i una descripció de la creació de cadascuna de les cançons.

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, convocat per l'AELC amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut ha premiat el poemari Els temps últims, de Laura Torres Bauzà. La guanyadora es va donar a conèixer dijous 10 de desembre en un acte virtual que es pot recuperar aquí