Vols imaginar un amor?

Torna per quart any consecutiu el concurs de narrativa breu en llengua catalana de temàtica LGBTI. Convocat en el marc del QLit, s'obre a joves i adults que vulguin escriure sobre un amor no heteronormatiu. 

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitza el concurs Imagina un amor des de 2018 per promoure la creació literària entre el jovent i el seu entorn al voltant de la temàtica LGBTI. 

Hi poden participar joves i adults dividits en tres categories (de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults) que hagin escrit un text d'entre 1 i 3 pàgines en català relacionat amb un amor no heteronormatiu (hi pot entrar qualsevol història d’amor de qualsevol identitat sexual i de gènere més enllà de la relació tradicional entre un home i una dona). El termini d’admissió dels originals es tancarà el 30 de maig de 2021 i el lliurament dels premis se celebrarà durant la nova edició del QLit, el Festival de Literatura Queer

Consulta les bases

Els guanyadors de la darrera edició
L'organització i el jurat, format per Marta Carnicero, Lluís Hansen, Raquel Santanera i Sebastià Portell (amb veu però sense vot), estan satisfets de la resposta del darrer concurs, que va rebre 90 relats. En la categoria de 12 a 15 anys, el relat guanyador va ser «La cerimònia» Candela Lloveras. En la categoria de 16 a 18 anys, va rebre'l «Cabòries» de Bru Gómez Bonilla. En la categoria d'adults, exaequo, va ser per a «Ella» de Cristina Xifrà i «El llibre blau», de Júlia Mérida Coli. Pots veure aquí més detalls sobre el concurs i la cronologia completa de guanyadors.
 

Guanyadors Imagina 2020
Ricard Ruiz Garzón, un dels coordinadors del QLit, lliura el diploma a Bru Gómez Bonilla © Carme Esteve / AELC.