Parlem amb Isabel Oliva

Aquest 2024 la poeta Isabel Oliva celebrarà els 100 anys. És per això que l'Associació ha volgut dedicar-li un espai al pòdcast "Parlem de literatura?" amb una entrevista a càrrec d'Anna Pantinat, secretària de l'AELC.

Escolta-la a Ivoox o Spotify (38 minuts)

Isabel Oliva i Prat (Girona, 27 de novembre de 1924) ha treballat com a mestra en diverses escoles de l'Empordà. Un cop jubilada, als setanta-quatre anys, va publicar el seu primer llibre de poesia. Actualment té una vintena de llibres editats i ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals, el Premi Guillem Viladot 2001 per Clau de silenci, el Mossèn Narcís Saguer de poesia de Vallgorguina per Jardí retrobat, el Premi Maria Oleart d'Alella 2002 per Fil de vidre, el Miquel Arimany de Masies de Roda 2013 per L'últim revolt de la paraula o el Premi Recvll de Blanes de poesia 2015 per Passeig d'hivern. És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. 

Anna Pantinat, poeta i secretària de l'AELC, va visitar l'autora a casa seva. El resultat d'aquesta visita és la conversa que es pot escoltar al pòdcast sobre la seva tasca com a professora de català, el paper de la música i la pintura en la seva literatura i els seus referents.

Parlem de literatura?
És el programa de pòdcast de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Està disponible a Ivoox i també a Spotify. Consulta la pàgina del programa amb l'històric d'episodis.

Fotografia: Anna Pantinat / AELC.