L'AELC organitza unes jornades professionals

Se celebren dijous 12 i divendres 13 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. La cloenda de les jornades és un recital i sopar literari amb la participació de poetes d'arreu dels Països Catalans a la Biblioteca de Catalunya. 

L’acció sindical ha estat un dels eixos principals de l’Associació des de la seva fundació: no només treballem per difondre i posar en valor la nostra literatura, sinó que també desenvolupem una tasca de representació a les institucions del país i promovem la celebració de seminaris i congressos especialitzats. En definitiva: treballem per poder treballar millor. És per això que hem posat en marxa aquestes primeres Jornades Professionals, un espai de trobada i de debat on els socis podran resoldre dubtes, adquirir competències i compartir la seva expertesa amb especialistes i companys de professió.

Les jornades són obertes al públic i gratuïtes. En els casos indicats en el programa, cal inscriure's prèviament.

El programa
Dijous 12 de desembre

10 h — Un llenguatge inclusiu de veritat, amb Ian Bermúdez i Núria Parés, conduït per Bel Olid. Sessió de treball amb inscripció obligatòria (aelc@escriptors.cat). Serà a l'Ateneu Barcelonès (Aula Maria-Mercè Marçal)
18 h — Presentació de la sessió de treball sobre el llenguatge inclusiu. Serà al CCCB (Sala Raval) 
18.30 h — Has pensat mai autoeditar-te? Pros i contres en l’eliminació d’intermediaris, amb Josep Capsir, escriptor; Genís Roca, consultor; i Bernat Ruiz, editor. Modera Ricard Ruiz Garzon. Serà al CCCB (Sala Raval) 
Divendres 13 de desembre
11 a 13 h — Taller de recitació obert a autors de qualsevol gènere literari amb Odile Arqué. Inscripció obligatòria (aelc@escriptors.cat). Serà a l'Aula Maria Mercè-Marçal de l'Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6, 5è) 

Serà al CCCB (Aula 1)
16.30 h — Lletres sense fronteres: com internacionalitzar la nostra obra, amb Izaskun Arretxe, directora de l’àrea de literatura de l’Institut Ramon Llull. Presenta Laia Martinez i Lopez
17.15 h — Què ens cal saber d’un contracte d’edició, amb Geòrgia Picanyol, especialista en drets d’autor, i presenta Miquel Cabal
18.15 h — Necessites un agent literari?, amb Carlota Torrents, agent literària d’Asterisc Agents. Presenta Jordi Martín Lloret
19.15 h — Programes i Ajuts de la Institució de les Lletres Catalanes, amb Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes. Presenta Bel Olid
Si ho prefereixes, consulta aquí el programa en PDF.

Sopar literari amb recital de Països Catalans

A la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya
Com a cloenda de les jornades, divendres 13 de desembre a les 21 h, es fa «Referents. Recital d’autors d’arreu dels Països Catalans». Hi participen Joaquim Carbó, Rosa Fabregat, Pau Faner, Gaspar Jaén, Bernat Joan Mari, Joan-Lluís Lluís, Manuel Molins, Teresa Pascual i Rosa Planas. Presenta l'acte Jordi Martín Lloret, vicepresident de l'AELC, i compta amb acompanyament musical d’Alidé Sans, cantant en llengua aranesa. Després del recital, hi haurà sopar literari. Les places són limitades i cal inscriure-s'hi prèviament abans del 10 de desembre. El preu és de 10 € per persona per a soci i acompanyant i de 15 € per persona per a la resta. Pots fer-ho enviant un correu a aelc@escriptors.cat.

cartell jornades
Cartell de les jornades. Disseny de Dídac Ballester.