Un capítol del podcast de l'AELC dedicat a Joan Fuster

En aquesta conversa per al podcast Parlem de literatura? que tira endavant l'AELC des de 2020, els quatre comissaris de l'Any Joan Fuster —Salvador Ortells, Damià Pons, Fina Salord i Enric Sòria— ens parlen de les diferents facetes literàries de l'autor. 

L'Associació ha publicat aquest any episodis dedicats a Gabriel Ferrater, Guillem Viladot i Costa i Llobera, autors commemorats durant el 2022. En el cas de Joan Fuster, del qual se celebra el centenari del naixement, l'AELC ha preparat una conversa entre els escriptors que estan al capdavant de l'Any. Per ordre d'aparició al podcast:

  • Salvador Ortells, comissari adjunt de l'Any Joan Fuster al País Valencià i director de l'Espai Joan Fuster, parla del Fuster poeta, crític i historiador literari.
  • Damià Pons, escriptor mallorquí i comissari de l'Any Joan Fuster a les Illes Balears, se centra en el desenvolupament d'una literatura assagística d'idees a partir de l'obra de Joan Fuster.
  • Enric Sòria, estudiós de Fuster i comissari del centenari a Catalunya, parla del Fuster assagista i agitador d'idees.
  • Fina Salord, filòloga menorquina i també comissària de l'Any Joan Fuster a les Illes Balears, incideix en la correspondència de Fuster.

Escolta'l a Ivoox o a Spotify

Fa més de dos anys que l'Associació impulsa el podcast Parlem de literatura? per conversar sobre la creació literària, la lectura i la traducció, per conèixer amb més profunditat tant els autors del moment com els històrics i per parlar de les figures que es commemoren cada any. Consulta la pàgina del podcast amb tots els episodis, temes i participants aquí

Fotografia de portada: Joan Fuster, l'any 1965 © Tordera - Serra d'Or.