Arriba la tercera edició de Lletres Compartides

Per tercer any consecutiu, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària, l'Institut Menorquí d’Estudis, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i l'Oficina Pública de la Llengua Catalana, impulsen Lletres Compartides, un programa per entendre els territoris de parla catalana com un gran espai literari comú.

Lletres Compartides neix de la necessitat d'apropar els escriptors de tot l'àmbit lingüístic català als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. Es tracta d'un projecte pensat a llarg termini que permet consolidar un espai literari comú entre els diversos territoris de parla catalana. Està dividit en quatre blocs (sessions informatives, visites d'autors, clubs de lectura i campanya de comunicació) pensats per fomentar el coneixement i l'intercanvi d'autors dels diferents territoris amb el repte afegit de generar una comunitat lectora global en català.

Enguany Lletres Compartides ha renovat completament la nòmina d'autors que hi participen i, a més a més, s'hi han adherit l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, l'Associació d'Editors del País Valencià i els Editors de les Illes Balears Associats per reforçar el vincle del sistema literari d'arreu dels territoris que formen part del programa.

L'esperit d'aquest projecte connecta de ple amb la tasca que fa dècades que promou l'AELC, que és treballar la literatura de manera conjunta arreu del territori. I a més de l'abast geogràfic, el programa compta amb autors que representen estils i gèneres literaris diversos.

Més informació al web de la Institució de les Lletres Catalanes.

Fotografia: Institució de les Lletres Catalanes.