Teresa Broseta i Gemma Pasqual, Premis SamarucLa revista Mi Biblioteca ha rebut el Premi d'Honor de l'Associació de Bibliotecaris Valencians

La nit del divendres 5 de juny l'Associació de Bibliotecaris Valencians ha atorgat, en un acte celebrat a la ciutat de València, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2015 i els Premis d'Honor i Bibliotecari de l'Any.

Aquests premis arriben enguany a la seua 23a edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d'aquests anys que han merescut el reconeixement unànime com a un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil. El jurat estava format per Assumpció Atero, Maria Martínez i Pilar Sánchez com a bibliotecàries, Vicent Penya com a escriptor i Núria Bañuls com a mestra.

El Premi Samaruc en la modalitat de literatura infantil va guanyar-lo La rosa de paper, de Gemma Pasqual, publicat per edicions Voramar, i en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou Cor d'elefant, de Teresa Broseta, publicat per edicions del Bullent.

Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d'Honor de l'Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s'atorga a aquella persona i/o entitat que s'haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l'Any, en reconeixement a un professional de l'àmbit de les biblioteques per la seua tasca en favor d'aquestes.

Enguany, el Premi Bibliotecari d'Honor ha recaigut en la revista Mi biblioteca, editada per la Fundación Alonso Quijano.

Pel que fa al premi Bibliotecari de l'Any el guardó va recaure en Assumpció Atero Cigalat, Directora de la Biblioteca Pública Municipal de Massamagrell.

Durant la vetllada van haver també els parlaments de Jesús Figuerola, president de l'Associació d'Editors del País Valencià, i de Núria Cadenes, membre de la junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana pel País Valencià.

A l'acte van asistir diversos representans del món literari i cultural valencià.