Una cinquantena d'autors celebren la Nit de les Lletres Catalanes a València

Dimarts 13 de febrer es va celebrar la Nit de les Lletres Catalanes a València. Com en convocatòries anteriors, des de la seva creació per part del malaguanyat i polifacètic Simó Aguilar el 2002, les sales de la cafeteria de la Societat Coral el Micalet de València van ser-ne l'escenari d'acollida.

La Nit de les Lletres Catalanes va consistir en un sopar en què els mateixos autors presentaven les seves novetats, publicades durant l'any 2018 o en aquest 2019 de qualsevol gènere. Cada autor disposava de dos minuts per a presentar el seu títol, i era introduït pel conductor de l'acte, que en aquesta ocasió va ser Octavi Monsonís. Durant la sobretaula, els assistents van poder adquirir els llibres i demanar-ne una dedicatòria als autors.

Moments

Moments de presentació de les novetats literàries [Àlbum sencer] © Víctor Benavides


Hi van participar una cinquantena d'autors amb les seves novetats literàries. També hi van assistir Núria Cadenes, escriptora i membre de la junta de l'AELC, i Vicent Penya, també membre de la junta i amic de Simó Aguilar. Gemma Pasqual, vicepresidenta pel País Valencià de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, va prendre la paraula i va recordar que «els escriptors del País Valencià posem la nostra ploma al servei de la llibertat i de la democràcia.»

Inicis

La Nit de les Lletres Catalanes va ser una creació del malaguanyat Simó Aguilar, que organitzava des de l’associació cultural que ell mateix va fundar: el Club A la Nostra Marxa. La primera edició de l’invent data de l’estiu de 2002, però després d'uns anys en què s'havia deixat de fer, a causa del traspàs del seu promotor, el 2015 l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana va reprendre la idea amb la col·laboració de la Societat Coral el Micalet, que cedeix l'espai, i la llibreria Fan Set, que s'encarrega de tenir-hi els llibres disponibles. Compta, a més, amb la col·laboració d'Acció Cultural del País Valencià i el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes.