Webs d'autors i autores

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha estat pionera en la introducció en xarxa de pàgines web d'autors i autores, tant clàssics com contemporanis. Aquesta iniciativa ha convertit el portal digital de l'AELC en el cercador de referència a partir del qual s'accedeix a tot l'univers d'informació literària tant catalana com universal, amb més de 600 pàgines monogràfiques dedicades a autors i autores de tots els temps en llengua catalana.

L'elevat nivell de trànsit certifica la posició líder indiscutible pel que fa a la consulta d'autors catalans a internet: durant la primera meitat de 2017 s'han registrat més de 45.000 visites mensuals de mitjana. Igualment rellevant és el posicionament d'aquestes pàgines, amb el 85% d'elles entre el 1r i el 3r lloc en les cerques pel nom d'autor a Google.

L'objectiu de les pàgines web d'autors i autores és la presència dels escriptors catalans a la xarxa, perquè la informació completa sobre la seva obra –degudament indexada i de consulta fàcil, revisada pel mateix autor i actualitzada periòdicament– pugui ser utilitzada per escoles, instituts, estudiants universitaris, estudiosos, documentalistes i bibliotecaris, editors, llibreters, traductors, mitjans de comunicació o lectors de tot el món.

L'equip actual que elabora les pàgines web està format per diversos professionals. Cada pàgina va signada pel seu autor.

Podeu consultar les pàgines d'autor al següent enllaç: Webs d'autors i autores.

Avantatges per als associats

Si ets soci de l'AELC pots demanar el teu propi web per un cost únic de 180€. Un cop el web estigui fet, les possibles  actualitzacions dels textos dels diferents apartats tenen un cost que depèn de les hores destinades. Les incorporacions concretes de nous títols, traduccions, vincles, etc., es fan immediatament i són gratuïtes.

Consulta els detalls i condicions en aquest document explicatiu.

La informació de l'autor o autora es distribueix en els apartats següents:

Pòrtic: Presentació bio-bibliogràfica breu de l'autor. El text també es troba en castellà, anglès i en alguns casos també en alemany, francès o italià. Opcionalment s'hi afegeix el correu electrònic de contacte de l'autor o representant.

Biografia: Intinerari vital de l'autor, amb l'opció d'incloure-hi fotografies dels moments rellevants de la seva trajectòria professional.

Premis: Recull els premis més significatius.

Obra: Relació de les obres amb lloc i data de publicació. Conté subapartats per gèneres: poesia, novel·la, narrativa, teatre, guions, representacions teatrals i traduccions. Inclou fotografies de les cobertes de les publicacions i informació sobre les diverses edicions que hi pugui haver.

Comentaris d'obra: Inclou tant fragments d'articles periodístics i de revistes especialitzades com d'estudis més extensos i assagístics.

Entrevistes: Fetes a l'autor.

Antologia: Mostra de l'obra pròpia que defineixi la trajectòria de l'autor.

Àudio: Gravació de la veu de l'autor, o musicació de textos seus.

Vincles: Referència a altres pàgines literàries de l'autor, o a altres webs que n'inclouen informació.