Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

Convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut i adreçat a joves escriptors d’entre 18 i 30 anys.

Dedicat a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. Des de l'any 2009 viu a Barcelona, on estudia un màster en literatura, art i pensament a la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer poemari apareix dins l'obra col·lectiva Arran de terra. 12 poemaris (1998) i és autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat.

Bases
  • Per a joves d'entre 18 i 30 anys l'any 2023.
  • S’estableix un premi de 2000 € i la publicació del llibre guanyador a càrrec de l’editorial Viena, amb distribució a la península i a les Illes Balears.
  • El premi inclou el trasllat del guanyador i els finalistes a l’acte de lliurament.
  • L’extensió de l’obra serà similar a la d’un llibre convencional de poesia (una extensió mínima de 300 versos, o línies si es tracta de poemes en prosa).
  • El termini de presentació d'obres acaba el 30 de juny de 2023. Prorrogat fins al 9 de juliol.
  • Un dels objectius d’aquest certamen, a banda d’esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana és el d’articular un espai de formació horitzontal que faciliti dinàmiques de coneixement, d’interrelació i de debat amb altres escriptors amb diversos nivells de trajectòria professional. En aquests espais formatius, participarien els finalistes del certamen. La formació es durà a terme la segona quinzena del mes d'octubre de 2023.

Consulta les bases completes en PDF 

Descarrega't la butlleta d'inscripció per presentar-t'hi.

Cronologia