Els premis de l'AELC

Premis atorgats per l'AELC

 • El Premi Rafel Jaume és per a la millor traducció poètica en català i el Josep M. Llompart premia el millor llibre de poesia en català.
 • Es premien els millors llibres d'autors valencians publicats en llengua catalana durant l'any anterior, en les modalitats d'assaig, literatura infantil, literatura juvenil, narrativa, poesia i teatre. Premi a la millor iniciativa de difusió cultural i de la literatura catalana.
 • El Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana distingeix un autor per la trajectòria de la seva obra.
 • Es premia el millor article d'anàlisi, estudis o investigacions publicats en qualsevol llengua en un mitjà de difusió general o especialitzat d'arreu del món, tant en suport paper com digital, que tracti sobre aspectes de la literatura infantil i juvenil catalana, com estudis sobre autors, obres, moviments o èpoques, entre altres.
 • Concurs literari per a joves de narrativa en llengua catalana de temàtica LGBTI celebrat des de 2018. Es convoca en el marc del QLit, Festival de Literatura Queer, amb tres categories: de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults relacionats amb l'entorn escolar.

Premis convocats en col·laboració

 • Els Premis de la Crítica, instituïts l'any 1956 per l'Asociación de Críticos Literarios, s'atorguen a les millors obres de poesia i narrativa publicades l'any anterior en les quatre llengües oficials de l'estat espanyol. Pel que fa a la categoria de llengua catalana, des de l'any 2002 és l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana la que coordina els Premis de la Crítica Catalana per distingir les millors obres de narrativa i poesia publicades en català durant l'any anterior. Algunes de les crítiques les podeu trobar als Quaderns Divulgatius de l'AELC dedicats als premis.
 • Convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut i adreçat a joves escriptors
  d’entre 16 i 30 anys.

 • Adreçats a escolars i estudiants de cursos de primària i secundària. Es convoquen en col·laboració amb altres associacions professionals del País Valencià. S'atorguen a la primavera.
 • Convocat per la Universitat Jaume I de Castelló amb la col·laboració de l'AELC i Perifèric Edicions. El premi es convoca en memòria del poeta i professor castellonenc Manel Garcia Grau (1962-2006).