Circular núm. 11

gener del 2000
 

LES SOL·LICITUDS D'AUTORS PER PARTICIPAR EN LES CAMPANYES «AL VOSTRE GUST» I «ITINERARIS DE LECTURA», DE LA INSTITUCIÓ DE LES LLETRES CATALANES, ES PODEN FER DES DE LA REVISTA DIGITAL DE L'AELC

Actualment, la Institució de les Lletres Catalanes té obertes dues campanyes destinades a la promoció dels escriptors i escriptores en llengua catalana arreu dels Països Catalans. D'una banda la coneguda com a «Itineraris de Lectura», destinada als centres d'ensenyament de primària i secundària, i de l'altra, la denominada «Al vostre gust», adreçada a biblioteques, centres cívics, associacions, ateneus i altes centres culturals.

Les sol·licituds d'autors per a les dues campanyes, a més de posar-se en contacte amb la Institució de les Lletres Catalanes (Responsable: Imma Tejero, telèfon 93 316 27 80), es podem fer també, a partir d'ara, per correu elctònic, accedint-hi des de la pàgina web de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) on es troben els formularis de sol·licitud corresponents.

La campanya «Itineraris de Lectura» té un nombre d'escriptors (en aquest moment la integren 25 autors) que la Institució de les Lletres Catalanes amplia progressivament. Disposa també d'uns dossiers de treball, elaborats per especialistes, que es faciliten gratuïtament als centres, però que, a més, es poden consultar a les pàgines personals dels autors. En canvi, la campanya «Al vostre gust» és oberta a tots els autors.

Per això, tant en un cas com en l'altre, l'AELC recomana als seus associats que, atès que moltes vegades reben sol·licituds personalment, provinent de biblioteques o centres culturals perquè participin en taules rodones, debats i conferències —en molts casos sense preveure'n la remuneració—, que indiquin als interessats que facin el tràmit a través de la Institució de les Lletres Catalanes, organisme que posteriorment els cursarà formalment la petició.

Aquestes activitats tenen establerts uns honoraris professionals per als autors, segons cada cas, dels quals es fa càrrec la Insitució de les Lletres Catalanes i, generalment, els centres sol·licitants queden exempts de despeses.Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a aelc@escriptors.cat.