Circular núm. 12

febrer del 2000
 

LA COORDINADORA D'ASSOCIACIONS PROFESSIONALS DE LES ARTS ESCÈNIQUES DE CATALUNYA ES LEGALITZA PER ENTRAR A FORMAR PART DE PLE DRET DE LA MESA DE COORDINACIÓ INSTITUCIONAL

Els dramaturgs de l'AELC es van agrupar fa dos anys al voltant de la secció de Teatre de l'AELC per participar en les Jornades de Reflexió i Debat que va convocar l'Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona, amb la participació de tots els sectors implicats en l'àmbit teatral. Fruit d'aquelles Jornades es va constituir la Coordinadora d'Associacions Professionals de les Arts Escèniques de Catalunya (CAPAEC), amb l'objectiu d'impulsar la realització de les conclusions que se'n van estreure. La CAPAEC integra actualment catorze organitzacions professionals i empresarials del sector del teatre, entre les quals figura la Secció de Teatre de l'AELC, representada pel dramaturg Jordi Teixidor, que forma part de la Comissió Permanent.

Creació de la Mesa de Coordinació. Les nombroses gestions en aquest període de la Coordinadora han fet que es creés, per Decret del 24 de setembre del 1999, una Mesa de Coordinació de les Arts Escèniques que integren el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona i la mateixa Coordinadora d'Associacions Professionals de les Arts Escèniques de Catalunya (CAPAEC). La Mesa de Coordinació de les Arts Escèniques ja ha estat convocada recentment pel nou conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. Per formar part d'aquesta Mesa, la CAPAEC, que inicialment s'autofinança exclusivament de les quotes de les diverses associacions professionals, ha emprès els tràmits per a la seva legalització. Els membres de la secció de Teatre de l'AELC no tindran per a aquesta representació cap càrrec de quota addicional, cost que s'assumeix des del programa global d'activitats anuals de l'AELC.

Infomació per subscripció electrònica de la Secció de Teatre. Atès que la CAPAEC inicia ara una etapa de relació institucional, les Circulars Informatives de l'AELC i la Revista Digital recolliran periòdicament els acords que es vagin prenent. Aquells dramaturgs i els escriptors d'altres àmbits que estiguin més interessats en el funcionament de la CAPAEC es poden posar en contacte amb Jordi Teixidor, coordinador de la Secció de Teatre de l'AELC.

Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a aelc@escriptors.cat.