Circular núm. 15

d'abril del 2000
 

LA PRIMERA CONVOCATÒRIA DE LES BEQUES D'ASSESSORAMENT LITERARI PER A JOVES DE L'AELC ES DESTINARÀ A RECULLS DE CONTES

Entre els objectius de la Secció de Joves Escriptors de l'AELC figuren els de l'assessorament literari a joves autors. La primera d'aquestes convocatòries s'obre aquest any i estarà dedicada exclusivament al recull de contes.

L'assessorament literari, el màxim d'objectiu i al marge dels interessos editorials concrets, és una de les mancances que la Secció de Joves Escriptors ha detectat entre els seus associats, tant entre els que tenen obra publicada com entre els adherits, encara inèdits. Per això, la convocatòria, que es farà pública molt aviat amb els requisits per als que hi optin, pretén cobrir aquest buit.

Les Beques d'Assessorament Literari comptaran amb la col·laboració d'un comitè de lectura de l'AELC que estudiarà i seleccionarà les propostes presentades i, posteriorment, amb la participació d'autors reconeguts en el gènere de la convocatòria, que en faran una lectura i un informe de valoració que es facilitarà a l'autor dels originals i, en el cas que l'informe ho recomani, es farà arribar també als circuits editorials que l'AELC consideri que poden interessar-se en la publicació.

Podran optar a les Beques d'Assessorament Literari tots els escriptors que no hagin complert encara 35 anys i que, malgrat que tinguin obra publicada, siguin autors inèdits en el gènere específic de la convocatòria.


L'AELC OBRE UN PERÍODE DE DOS MESOS D'ACTES A TOTS ELS PAÏSOS CATALANS

Després de les Jornades celebrades a Xàtiva, en col·laboració amb l'Associació Amics de la Costera, el calendari d'actes de l'AELC previst abans de l'estiu, destaca per les noves edicions dels Premis Cavall Verd i els Premis dels Escriptors Valencians, el Seminari sobre la Traducció a Catalunya i les Jornades sobre Literatura i Matemàtiques, en col·laboració amb l'Institut d'Estudi Catalans, així com la convotaròria de la primera sessió de les Tertúlies professionals.

26 d'abril Tertúlia professional. Lingüistes i dobladors: Problemàtica del doblatge televisiu. Barcelona.
5 maig XVII Premis Cavall Verd. Binissalem.
13 maig VII Seminari sobre la Traducció a Catalunya. Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú.
19 maig VI Premis Crítica Escriptors Valencians. València.
26-27 maig Jornades sobre Literatura i Matemàtiques. Barcelona.
Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a aelc@escriptors.cat.