Circular núm. 17

juny del 2000
 

EL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA (TNC) TANCA UN ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB L'AELC AMB AVANTATGES PER ALS ESCRIPTORS

L'acord preveu que tots els membres de l'AELC, mitjançant el carnet de soci, puguin accedir a una bonificació del 20% per a dues persones en el preu de l'entrada de tota la programació que el TNC presenti en cadascuna de les seves tres sales. L'acord, que entrarà plenament en vigor a partir de la temporada 2000-2001, també és vàlid per a les últimes representacions que tanquen l'actual temporada del TNC. Fins al 25 de juny, Mals d'amor d'una gata francesa i Plaça dels Herois; i fins al 18 de juny, Frontera. El jardí dels crits. L'AELC té acords similars amb el Teatre Lliure, amb l'Espai Escènic Joan Brossa, i el Teatre Goya, entre altres espais que ofereixen avantatges puntualment.


COL·LABORACIÓ AMB LES UNIVERSITATS AMB DESCOMPTES PER ALS SOCIS EN LES MATRÍCULES DELS CURSOS D'ESTIU

Algunes universitats i l'AELC estableixen acords de col·laboració per tal que els associats que ho vulguin, mitjançant el carnet de soci, tinguin dret a bonificacions en les matrícules dels cursos d'estiu, arreu dels Països Catalans. Els acords tancats fins ara inclouen els cursos d'Els Juliols de la Universitat de Barcelona, els de l'Institut d'Educació Contínua (IDEC) de la Universitat Pompeu Fabra, els de la Universitat de Vic, els de l'Escola de Natura de Manresa de la Universitat Politècnica de Catalunya a Berga, i els de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. En tots els casos, l'acord representa un 10% de descompte de la matrícula. Els programes es troben a la Revista Digital de l'AELC.


LA BOTIGA VIRTUAL CATAU.COM S'AFEGEIX AL CATÀLEG D'OFERTES

Catau.com és una empresa de serveis d'informàtica que atén els seus clients a través de la pàgina web que té en xarxa [http://catau.com]. L'acord amb l'AELC representa la bonificació d'un 15% per als socis, mitjançant el carnet, sobre classes d'informàtica, assessorament informàtic, servei tècnic, assistència tècnica on line i seguretat informàtica. Ofereix també un 10% de bonificació en gravacions de CD-Rom i en tots els accessoris i complements informàtics que té en catàleg aquesta ciberbotiga.


COMUNICAT DE L'AELC SOBRE LA DESAPARICIÓ DE LA LITERATURA A LA SELECTIVITAT

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) manifesta la seva preocupació per la decisió del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de suprimir la literatura, inclosa la catalana, de les proves de Selectivitat i per la justificació donada pels responsables d'Ensenyament sobre el criteri de les lectures obligatòries i per la decisió de deixar exclusivament en mans del professorat la responsabilitat de coneixement de la literatura.

L'AELC recorda que la literatura és un dels pilars de l'ensenyament en qualsevol sistema educatiu normalitzat i que l'abandó del coneixement de la tradició literària catalans, inclosa fins ara en els programes previs a la Selectivitat, no és tan sols un pas essencial per entrar amb maduresa als posteriors plans universitaris sinó també un graó imprescindible per enllaçar amb la literatura contemporània, que ja té un dèficit considerable en qualsevol dels cicles educatius en vigor actualment.

Per tot això, l'AELC insta els responsables del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a revisar aquesta edició i els encoratja a incidir amb convenciment en la difusió i la reflexió sobre la literatura catalana clàssica i contemporània com una font imprescindible de coneixement global, al costat d'altres àrees que ningú no titlla de prescindibles pel fet de ser obligatòries dins dels mateixos plans d'estudis.Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a  aelc@escriptors.cat.