Circular núm. 23

febrer del 2001


ELS PREMIS ANUALS DE L'AELC OBREN UNA NOVA ETAPA I FAN PÚBLICS ELS GUANYADORS DEL 2001

L'AELC ha fet públics des d'aquest any —i ho farà cada 31 de gener—, els seus premis anuals que fins ara es coneixien com a premi Cavall Verd i Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. Per primera vegada s'ha atorgat el I Premi dels Escriptors Catalans, per nominació dels associats i associades, a un autor viu que s'hagi distingit per la seva trajectòria literària; i el I Memorial Jaume Fuster, convocat conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró, a un autor viu per la seva obra en literatura de gènere. Els Premis Cavall Verd mantenen en la XVIII edició el de traducció poètica Rafel Jaume, i el de poesia Josep Maria Llompart a les millors obres publicades l'any anterior. Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, en XI edició, distingeixen les millors obres d'autors valencians publicades l'any anterior. En tots els casos es projectaran durant l'any una sèrie d'activitats i publicacions de difusió tant de les obres com dels autors guardonats.

-Jesús Moncada. I PREMI DELS ESCRIPTORS CATALANS, per la qualitat del conjunt de la seva obra narrativa i la seva singularitat dins les lletres catalanes.

-Víctor Mora. I PREMI MEMORIAL JAUME FUSTER, per haver excel·lit en diferents àmbits de la literatura de gènere.

-Francesc Parcerisas. XVIII PREMI RAFEL JAUME DE TRADUCCIÓ POÈTICA, per la traducció de l'obra Un esborrany de XXX Cantos, d'Ezra Pound (Edicions 62 - Empúries).

-Gaspar Jaén i Urban. XVIII PREMI JOSEP MARIA LLOMPART DE POESIA i PREMI DE POESIA DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS, per l'obra Pòntiques (Bromera Edicions).

-Joan Garí. XI PREMI D'ASSAIG DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS, per l'obra Un ofici del segle (Set i Mig).

-Francesc Bodí. XI PREMI DE NARRATIVA DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS, per l'obra L'infidel (Bromera Edicions).

-Carles Alberola i Roberto Garcia. XI PREMI DE TEATRE DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS, per l'obra Besos (Bromera Edicions).

Jurat dels premis Rafel Jaume de traducció poètica i Josep Maria Llompart de poesia: Narcís Comadira, Feliu Formosa, Salvador Oliva, Jaume Pérez Montaner i Antoni Vidal Ferrando.
Jurat del Memorial Jaume Fuster: Ignasi Riera, Isabel-Clara Simó, Robert Saladrigas, Josep Vallverdú, Vicenç Villatoro, Toni Civit (Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Mataró) i Albert Calls (Sessió de Literatura de Gènere de l'AELC).
Jurat dels premis de la Crítica dels Escriptors Valencians: Manuel Joan Arinyó, Josep Ballester, Joan M. Monjo, Xulio Ricardo Trigo i Antoni Mollà.

Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a aelc@escriptors.cat.