Circular núm. 28

juliol del 2001
 

ELS GUIONISTES VINCENZO CERAMI I JEAN-CLAUDE CARRIÈRE PARTICIPARAN EN EL CONGRÉS MARE NOSTRUM QUE ES FARÀ A LA PEDRERA I AL PATI LLIMONA EL MES DE NOVEMBRE

El Congrés Mare Nostrum tindrà lloc a Barcelona del 15 al 18 de novembre, organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya i l'European Writers' Congress, amb la col·laboració de la Fundació Caixa de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, CEDRO, l'Espai de Lletres, i el Districte Ciutat Vella de Barcelona.

L'obertura es farà el 16 de novembre a l'Auditori de La Pedrera i, entre altres participants, han confirmat la seva assistència els escriptors i guionistes Vincenzo Cerami i Jean-Claude Carrière, que intervindran en una taula de debat sobre la literatura en el cinema en els països de la Mediterrània.

Vincenzo Cerami ha alternat la seva activitat literària entre el guionatge, el teatre, el periodisme i la narració. Ha col·laborat amb Marco Bellocchio, Giuseppe Bertolucci i amb Roberto Benigni, amb qui ha aconseguit un extraordinari ressò amb la pel·lícula La vita é bella.

Jean-Claude Carrière és conegut per la seva relació amb Luis Buñuel com a guionista i també amb Peter Brook. Ha adaptat obres literàries per al cinema i la televisió. En la seva filmografia figuren El tambor de llauna i Les amistats perilloses, entre un llarg repertori del cinema francès. El Congrés Mare Nostrum, que comptarà amb escriptors representants de més d'una vintena de països, combinarà l'auditori de La Pedrera amb el del Pati Llimona (seu de l'Espai de Lletres) per als diversos debats previstos sobre Literatura i relacions literàries entre les cultures mediterrànies, els drets d'autor en l'àrea mediterrània i la seva gestió en la societat de la informació, i el paper actual de les associacions d'escriptors europeus.

Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a aelc@escriptors.cat.