Circular núm. 35

maig del 2002
 

CELEBRACIÓ DELS 25 ANYS I ELS PROPERS ACTES DE L'ASSOCIACIÓ

Com ja sabeu, la celebració dels 25 anys de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (1977-2002) es realitza al llarg de tot l'any 2002 amb la intenció de posar en relleu la funció literària i social que d'habitud l'Associació realitza. Volem que la celebració sigui una forma d'insistir en els objectius nuclears que al llarg de tots aquest temps ha anat exercint l'Associació des de la reflexió i des de la intenció d'assumir els nous reptes que la modernitat imposa, també des de la responsabilitat que els socis i sòcies dipositen en la junta directiva.

Els actes nuclears començaran amb el sopar literari que tindrà lloc el proper 14 de juny a l'Hotel Calderon (Rambla de Catalunya, 26) de Barcelona i s'estendran a tots els nostres territoris durant la tardor. Primer a València, amb l'Encontre d'Escriptors. Dues jornades de reflexió entorn de l'escriptura, la de la nostra història recent i els reptes de l'actual. S'obrirà un espai per a les comunicacions i el debat sobre poesia, novel·la, narrativa, teatre i assaig. L'encontre s'emmarca en els Premis Octubre tot seguint la tradició d'altres encontres; el de la mateixa constitució de l'ELC (Mallorca, octubre de 1977) o el III Encontre celebrat a Benicarló el mes de febrer de 1989.

Segon a Mallorca, amb la celebració del Galeusca a principis de novembre. Amb el títol Rompre fronteres aquesta edició vol incidir en la traducció entre català, basc i gallec. A banda de les taules rodones i comunicacions, està previst de poder comptar amb una exposició de llibres a la Casa-museu Villalonga de Binissalem, un recital literari i un itinerari lul·lià a través de l'illa.

Us n'informarem en les properes circulars i a través del nostre web.

Aprofitem l'ocasió per relacionar-vos els propers actes que tenim previstos al llarg dels mesos de maig i juny, fruit del lliurament de premis, de la reflexió sobrer temes que ens preocupen o d'altres que ja compten amb una llarga tradició. En aquest sentit, cal recordar que enguany les jornades sobre Traducció que se celebren a Vilanova i la Geltrú arriben a la desena edició.


Si voleu consultar aquesta publicació adreceu-vos a  aelc@escriptors.cat.