Es convoca la segona edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

Es convoca la segona edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al jove poeta assassinat el 2011, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. S'hi poden presentar escriptors d'entre 16 i 30 anys amb un poemari (mínim de 300 versos) i hi ha temps fins al 14 de juliol de 2019. El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, i per aquest motiu a més a més de les aportacions monetàries (2000 euros) el poemari guanyador serà publicat a càrrec d’una editorial de reconegut prestigi, amb distribució a la península i a les Illes Balears. Els finalistes gaudiran d'una formació plegats, que es durà a terme de l’1 al 3 de novembre a un alberg de Xanascat de la l’Agència Catalana de la Joventut de Catalunya. Consulta les bases del concurs

Homenatge a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. Des de l'any 2009 viu a Barcelona, on estudia un màster en literatura, art i pensament a la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer poemari apareix dins l'obra col·lectiva Arran de terra. 12 poemaris (1998) i és autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat.
Consulta la pàgina de l'autor.

Salvador Iborra
Salvador Iborra © Carles DomènecEdició 2018
Xavier Mas Craviotto va guanyar el passat desembre el I Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra. Viena Edicions acaba d'editar el poemari Renills de cavall negre, que s'ha presentat a Palma, Barcelona i Manresa. Xavier Mas Craviotto estudia Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i té una beca de col·laboració amb el Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la mateixa UB. El 2017 va guanyar el Premi Gabriel Ferrater d'Òmnium Cultural Baix Camp amb el poemari Phosphorus i Hesperus. Aquest any ha guanyat el 13è Premi Literari Pepi Pagès de Granollers amb l'obra El Roure i el Premi Documenta amb la novel·la La mort lenta, que L'Altra Editorial publicarà el 2019.

Formació dels finalistes de l'edició 2018.
Formació dels finalistes de l'edició 2018.