Sopar Estellés 2024

Barcelona, Palma i València

Torna la festa dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés. La proposta s'inspira en els Burns supper (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns), i combinen poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, el marc més adient per recordar el poeta de Burjassot. Des de l'any 2010, diverses poblacions tant al País Valencià com al Principat o les Illes Balears celebren al llarg del mes de setembre les seves trobades d'homenatge al poeta. A més a més, aquest any coincideix amb el centenari del naixement d'Estellés.

L'AELC coorganitza els sopars de Barcelona, Palma i València juntament amb la Fundació Llull (Acció Cultural del País Valencià, Òmnium i Obra Cultural Balear).

Barcelona
Es tracta d'una vesprada amb connexió amb els altres sopars, concert i micro obert per als assistents. El sopar se celebra a l'Institut Públic Pau Claris (passeig de Lluís Companys, 18). L'acte serà presentat per Ana Claramonte, hi haurà actuació musical de Pau Alabajos i de David Fernández. El sopar va a càrrec del restaurant Diània i inclou: entrants (formatges variats valencians, variat de coques d'oli, taula de saladures i pa amb tomaca i allioli), segon plat (fideuà de verdures o de peix) i postres (mousse de llimona), a més de beguda. El sopar té un cost de 23 €.

Les inscripcions per al sopar s'obriran a principis de setembre i es podran fer a través del formulari que facilita l'AELC. 

L'obertura de portes per al sopar es farà a les 19.30 h i començarà a les 20 h. Prèviament, hi haurà una activitat dedicada a Vicent Estellés en el centenari del seu naixement dins de La Setmana del Llibre en Català. Es tracta d'una conversa entre Pau Alabajos, autor de Vicent Andrés Estellés. La veu d'un poble (Sembra Llibres), i Josep Ballester, autor d'Oli calent del gresol de la vida (Saldonar), conduïda per Carme Alegre. L'acte tindrà lloc al passeig de Lluís Companys (Escenari 1) a les 18 h. En acabar, es convidarà les persones inscrites al sopar a anar plegades amb la banda de música de Casa València fins al pati de l'Institut.

L'AELC organitza el Sopar Estellés a Barcelona amb Òminum Cultural, Casa València i Espai del País Valencià.

Més endavant es farà públic el cartell i el programa de totes les activitats.