Autors i Autores

Laia Martinez i Lopez (Laia Malo)

Pòrtic

Laia Martinez i Lopez (Berga, 1984). Poeta, músic i traductora.

Llicenciada en Traducció i Interpretació d'anglès i rus per la Universitat Autònoma de Barcelona (2007), es dedica a traduir i a escriure literatura. Comença a relacionar-se amb altres escriptors de l'entorn de l'Horiginal de Barcelona i inicia una prolífica activitat com a poeta i rapsoda. És autora dels reculls de poesia L'abc de Laia Martinez i Lopez (2009), L'estiu del tonight, tonight (2011, Premi Art Jove Illes Balears 2010), Cançó amb esgarrip i dos poemes (2014), Afollada (2016), Venus volta (2018) i Versets i cigarrets (2021).

El 2009 es trasllada a Mallorca, on crea (amb Jaume Reus) el duet d'electrònica i poesia Jansky. Actuen arreu d'Europa, en festivals internacionals de prestigi d'altres continents i, l'any 2018, reben el Premi SUNS Europe al "Millor grup europeu en llengua minoritzada". El 2020, obtenen el Premi a "Millor so d'estudi" Sound Of The Year Awards 2020 (BBC / Museum of Sound).

Laia Martinez treballa la veu poètica en múltiples disciplines, des de diverses plataformes del carrer i arreu del món. Escriu al setmanari Ara Balears i a la revista S'Altra Música, i condueix la secció "Lectures sonades" a Els Entusiastes d'IB3 Ràdio. És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i, des del 2015, n'és vocal per les Illes Balears i coordina el cicle sobre traducció Camaleons o la màgia de traduir i l'Espai Reverb.Pàgina elaborada per Toni Terrades per a l'AELC.
Documentació: Laia Martinez.
Fotografia: © Jaume Muntaner.