Parlem d'Albert Ràfols-Casamada

Fa cent anys del naixement d'Albert Ràfols-Casamada (Barcelona, 1923-2009), que va dedicar-se a la pintura i a la poesia. Per aquest motiu, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha decidit dedicar-li un episodi al pòdcast Parlem de literatura?

A la conversa hi ha participat Bernat Puigdollers, historiador i crític d'art que comissaria l'Any Ràfols-Maria Girona. S'ha fet càrrec de l'edició de Com una agulla de silenci. També s'hi ha convidat D. Sam Abrams, que és autor de textos sobre la poesia de Ràfols, curador de l'edició crítica Àlbum Ràfols-Casamada: veure és sentir (Quaderns Crema i Fundació Eina, 1994) i de l'antologia de poemes Cançó. Poemes per a Maria (2004). Ha traduït a l'anglès "The poet’s walk" (1991) i "Four timescapes" (1993). Montse Frisach, periodista i crítica especialitzada en arts visuals que ha escrit nombrosos articles sobre l'autor, ha conduït la conversa i ha llegit alguns versos de Ràfols-Casamada.

Escolta'l a Ivoox o a Spotify (30 minuts)

Albert Ràfols-Casamada (Barcelona, 1923 - 2009) va dedicar-se a la pintura i a la poesia, convertint-se en un dels artistes catalans contemporanis més significatius i polifacètics. 
Com a poeta, Casamada va publicar nombrosos llibres, dels quals destaquen Angle de llum (1984) i El color de les pedres (1989). L'any 2000 va reunir els seus versos a Signe d'aire: obra poètica, 1939-1999, publicada per l'editorial Proa. També va dedicar-se a l'assaig i a reflexions al voltant de l'art i la literatura. És el cas dels volums Sobre pintura (1985) o Correspondències i contrastos. La seva passió pels llibres l'ha dut així mateix a una intensa activitat com a il·lustrador de clàssics literaris catalans, entre d'altres, de la novel·la Mirall trencat de Mercè Rodoreda.
Va ser soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Parlem de literatura?
És un programa de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana per donar espai a converses sobre la creació literària, la lectura i la traducció, per conèixer amb més profunditat tant els autors del moment com els històrics i per parlar de les figures que es commemoren cada any. Està disponible a Ivoox i també a Spotify. Consulta la pàgina del pòdcast