Amb bona lletra: formació virtual per a socis de l'AELC

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitza un programa de cursos virtuals per a socis de l'entitat. En temps com els que estem vivint, l'Associació vol oferir als seus membres la possibilitat de fer cursos des de casa relacionats amb la professionalització dels escriptors. «Amb bona lletra» presenta formacions virtuals per a escriptors professionals que van des de la fiscalitat i la contractació fins a l'ús de les xarxes socials i l'adaptació d'activitats a formats virtuals.

Els cursos seran gratuïts i es faran amb Zoom. Els socis que hi estiguin interessats s'hi hauran d'inscriure prèviament indicant a quines sessions volen participar. Per poder assistir als cursos, caldrà tenir l'aplicació de Zoom descarregada a l'ordinador o dispositiu mòbil amb què es vulgui seguir la trobada. Aquesta proposta vol respondre a dubtes que poden sorgir entre els autors de l'AELC i se'n podrien programar més en un futur.

Fiscalitat dels escriptors (tancat)
Serà dimarts 17 de novembre de 18 a 20 h. Amb Susana Huertas, de l'Art de la Gestió.
S'hi tractarà com fer una factura sense ser autònom, quan cal donar-se d'alta d'autònoms a Hisenda i quan a la Seguretat Social, diferència entre rendiment del treball o d'activitat econòmica i impostos que afecten les factures.

Contractació i negociació editorial (tancat)
Seran dues sessions independents. Amb Carlota Torrents, d'Asterisc Agents:
  • La primera es farà dijous 12 de novembre de 18 a 20 h: "El contracte. Com llegir-lo i entendre'l. Conceptes bàsics".
  • La segona sessió serà dijous 19 de novembre de 18 a 20 h: "El contracte. Com negociar-lo. Eines principals".

Més enllà dels marges: disseny i literatura (tancat)
Dimarts 24 de novembre amb Víctor García Tur, escriptor i dissenyador gràfic.
En aquesta sessió ens demanarem què pot fer el disseny gràfic per la literatura i com es poden reforçar els continguts del text per mitjà de la forma. Lewis Carroll, Miquel Obiols o Jonathan Safran Foer, per exemple, tenen en comú que han utilitzat recursos gràfics i han anat més enllà de les convencions editorials en benefici de la narració o l’efecte poètic. Revisarem casos similars. Mirarem els llibres del dret i del revés. Amb ulls nous.

Xarxes socials per a autors (tancat)
Serà dijous 26 de novembre de 18 a 20 h. Amb Neus Chordà, de Chordà Comunicació.
Es tracta d'una trobada pensada per donar eines als autors a l'hora de difondre les seves novetats professionals. Es farà un repàs al funcionament de les principals xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) apuntant consells per millorar la comunicació i com evitar les males pràctiques.

Adaptació de les activitats a formats virtuals (tancat)
Es farà dilluns 30 de novembre de 18 a 20 h. Amb Montserrat Peñarroya, directora de l'Institut Internacional d'Investigació de la Societat de la Informació i el Coneixement (3iSIC).
En aqusta trobada s'hi parlarà de les eines per fer activitats literàries virtualment, de les estratègies per arribar al públic i de com mesurar els resultats d'aquestes.

Repàs de la GIEC (tancat)
Seran dues sessions dimarts 1 i djous 3 de desembre de 18 a 20 h. Cal apuntar-s'hi a totes dues. Amb Marta Marfany, professora del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
És una sessió sobre llengua amb una revisió als darrers canvis de la GIEC i altres temes similars.